El Consell aprova l'adquisició directa de l'Edifici de Correus i l'Hospital València a la Mar

La compra es justifica per la seua especial singularitat, que els fa susceptibles de protecció en l'Inventari de Patrimoni Cultural Valencià

Guardar

Imatge nocturna de l'edifici de Correus de València
Imatge nocturna de l'edifici de Correus de València

El Consell ha tingut coneixement de l'adquisició directa del Palau de les Comunicacions, conegut com a 'Edifici de Correus', i de l'Hospital València a la Mar per un import total de 33.453.022 euros.

L'adquisició directa dels dos immobles es justifica perquè tenen una singularitat que els fa susceptibles de protecció en l'Inventari de Patrimoni Cultural Valencià, i en el cas de l'Hospital València a la Mar, com a Bé de Rellevància Local.

L'Edifici de Correus està situat en la plaça de l'Ajuntament número 24 de València i la seua compra es realitza a la Societat Estatal de Correus i Telègrafs, S. a., integrant del sector públic estatal.

Aquest immoble figura en el cadastre immobiliari amb una superfície de parcel·la de 2.361 m² i superfície total construïda de 9.461 m². El preu d'adquisició és de 23.922.822,81 euros i la despesa que comporta la seua adquisició es va realitzar amb càrrec a l'aplicació pressupostària "Adquisició d'Edificis Patrimonials" del pressupost de 2021.

El Ple del Consell també ha aprovat declarar d'interés general, així com d'interés públic, l'adaptació i reforma de l'edifici de Correus, i encomanar a Presidència de la Generalitat l'adopció de les mesures per a impulsar la coordinació i supervisió de la rehabilitació integral i reforma d'aquest immoble per a adaptar-lo a les necessitats futures a les quals siga destinat.

Hospital València a la Mar

Així mateix, l'Hospital València a la Mar està situat al carrer Riu Tajo, número 1 de València, i la seua compra es realitza als seus actuals propietaris Hospital València a la Mar, SLU i Nisa Noves Inversions en Serveis, SA.

L'immoble està constituït per dues finques registrals: la primera figura en el cadastre amb superfície de parcel·la de 12.468 m² i superfície construïda de 7.474 m², mentre que la segona té una superfície de parcel·la objecte de compravenda de 2.089,83 m².

El preu total de l'adquisició per la compra conjunta de les dues finques registrals és de 9.530.199,72 euros i la despesa que comporta la seua adquisició es va realitzar amb càrrec a l'aplicació pressupostària "Adquisició d'edificis centres socials" del pressupost de 2021.

Arxivat a:

Destacats