El Botànic es compromet a incloure la salut bucodental en la cartera pública de serveis sanitaris

Guardar

Una sala del dentista
Una sala del dentista

Els tres grups del Botànic han pactat una esmena a proposta d'Unides Podem que busca incloure la salut bucodental en la cartera pública de serveis. Introduïda a proposta d'Unides Podem, l'esmena modifica la llei valenciana de salut per a fer referència a aquest àmbit sanitari.

Així, el nou text resa: la Generalitat Valenciana ha de treballar per a garantir la salut bucodental dels xiquets, xiquetes i adolescents, concretament ampliar els tractaments ortodòntics que no tinguen una finalitat exclusivament estètica.

La Conselleria competent estudiarà i impulsarà l'ampliació progressiva de la cartera pública dels serveis d'atenció bucodental del Sistema Valencià de Salut, així com la possibilitat d'estendre el seu accés a la resta de la població.

La síndica d'UP, Pilar Lima, s'ha mostrat "satisfeta" per haver aconseguit introduir la salut bucodental en la Llei de salut valenciana, començant per xiquets, xiquetes i adolescents. "L'exclusió de gran part de serveis en atenció bucodental de la cartera pública impedeix el seu accés a persones amb dificultats econòmiques", ha agregat.

No obstant això, el dret a tindre una boca sana "no és un capritx, sinó una necessitat que pot tindre conseqüències de salut". "La salut bucodental no pot quedar només en mans privades, sinó que és imprescindible ampliar serveis dins del Sistema Valencià de Salut. En Unides Podem no ens conformem amb reparar els desperfectes que va ocasionar el Partit Popular a la nostra sanitat pública, sinó que hem d'avançar en drets per a la societat valenciana", ha agregat.

Arxivat a:

Destacats