Educació i la Fundació Bankia renoven la seua aliança per l'FP valenciana amb pràctiques per Europa

El nou conveni, que es prolongarà durant dos anys, busca oferir un marc adequat per al foment de l’FP i la seua modalitat Dual

Guardar

FP
FP

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i la Fundació Bankia per la Formació Dual han renovat el seu compromís amb l'impuls de l'FP en la comunitat autònoma a través de la signatura d'un nou conveni que substituirà el que va concloure satisfactòriament l'any passat.

El conveni, que es prolongarà durant dos anys, busca oferir un marc adequat per a la promoció d'accions de foment de l'FP i la seua modalitat Dual, l'impuls de projectes de formació dual amb participació d'empreses, organitzacions empresarials o sindicals, el suport de projectes d'innovació en FP, la transferència de coneixement i de tecnologia en els ensenyaments professionals, la formació addicional del professorat d'FP, així com la de tutors d'empresa, l'ajuda a l'emprenedoria, o la difusió d'altres accions acordades per ambdues institucions.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha destacat que "la Formació Professional és un dels nostres eixos centrals de la nostra gestió. L'emergència sanitària provocada per la pandèmia ha provocat també una emergència econòmica i social. En aquest context, l'FP és fonamental per a contribuir als necessaris canvis estructurals que necessita l'economia valenciana", i ha afegit: "Parlar de l'Europa de les oportunitats laborals i de l'adaptació del model productiu ens porta inexorablement a parlar de l'aposta per l'FP valenciana. Per això destinem 47,12 milions d'euros, un 81 % més que en 2020, que serveixen per a augmentar la capacitació professional de la ciutadania adaptada a les necessitats dels sectors productius i, així, incrementar la capacitat de trobar un treball. En aquest marc, considerem que és important la renovació de l'acord amb la Fundació Bankia per a la Formació Dual".

Cal recordar que, en aquest curs, l'FP té 125 titulacions més, relacionades especialment amb els sectors productius cap als quals es vol reconduir l'economia valenciana: economia verda, robòtica i digitalització, logística avançada, indústria 4.0 i sector sociosanitari i de les cures, entre altres.

FP

Per la seua banda, el director de Fundació Bankia, Juan Carlos Lauder, ha manifestat la seua "satisfacció perquè la bona col·laboració establida haja servit per a la promoció de l'FP a la Comunitat Valenciana i per a la millora de l'ocupabilitat dels estudiants, objectius clau de l'activitat de la nostra fundació".

Gràcies als convenis anteriors, es va poder impulsar l'anàlisi i la investigació sobre el sistema d'FP de la Comunitat Valenciana mitjançant la publicació de 'La Formación Profesional en la Comunitat Valenciana, situación y directrices: visión territorial'.

A més, es va llançar el simposi 'Repensem l'FP', del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana amb què es va donar veu a tota la comunitat educativa en un debat en què es va plantejar com deixar d'enfocar el sistema educatiu només cap als estudiants universitaris i fer-lo girar cap a l'FP.

Aquesta veu de la comunitat educativa també es va poder escoltar durant l'organització del congrés CEFIRE FP 'La Formació Professional en l'era 4.0', organitzat al Palau de la Música de València en el qual es va buscar acostar el coneixement de la indústria 4.0 al professorat d'FP i compartir experiències que ja tenen impacte en l'àmbit mundial.

Pràctiques en l'exterior

Però, a més, nombrosos centres educatius es van veure beneficiats per la possibilitat de realitzar pràctiques en l'exterior mitjançant les facilitats donades per la plataforma Erasmobility, desenvolupada pel CIPFP la Costera amb el nostre suport per a posar en contacte empreses i centres estrangers amb empreses i centres nacionals i fomentar aquest intercanvi de professionals de l'FP.

Els excel·lents resultats collits pel desenvolupament del conveni, així com la bona relació establida entre les dues institucions han servit també per al desenvolupament de més accions d'FP o FP Dual que, sense estar dins del conveni, sí que s'han dut a terme amb la col·laboració entre ambdós.

D'aquesta manera, el programa d'investigació biomèdica SANEC continua i ha arribat enguany a la seua cinquena edició en què ha beneficiat un total de 144 alumnes. I formacions addicionals com ara COMEX per a millorar l'ocupabilitat dels estudiants en comerç exterior han arribat també a més d'un centenar d'estudiants.

Destacats