Educació es proposa agilitzar el Pla Edificant per a executar més infraestructures educatives

Guardar

El conseller José Antonio Rovira
El conseller José Antonio Rovira

Educació vol agilitzar el Pla Edificant. Així ho ha anunciat el conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira. Per a això, es pretén crear un nou pla que permeta executar més infraestructures educatives.

Rovira s'ha pronunciat així davant preguntes dels mitjans de comunicació per les protestes programes en diferents municipis esta setmana. "Són protestes amb un caire polític. Compromís és el menys indicat per a parlar del Pla Edificant, ja que van gestionar la Conselleria d'Educació durant huit anys, i els índexs d'execució van ser penosos. De tot el Pla Edificant només van executar el 23% del que es preveu" ha assenyalat el conseller.

"Pressupostarem primer el projecte, no com feien fins ara que les concessions de les partides es feien un poc a ull i després calia refer-les totes. Així que primer farem el projecte i després veurem quant ens costarà" ha assenyalat.

Finalment, Rovira s'ha referit a les obres que va aprovar el Govern del Botànic estant en funcions, pocs dies després que ell prenguera possessió com a conseller. "Van aprovar 65 milions d'euros per a ajuntaments del PSPV i Compromís, sense cap mena d'informe econòmic o de necessitat, i el van fer a dit".

Cal recordar que l'Advocacia de la Generalitat ha reconegut que esta ampliació del Pla Edificant firmada pel Botànic en funcions és il·legal. No obstant això, el conseller ha volgut subratllar que el fet que s'hagen paralitzat les obres "no vol dir que els projectes d'eixos municipis no es vagen a fer. Els que siguen necessaris es faran" ha conclòs.

Destacats