Dues noves línies de metro i "la millor EMT d'Espanya": les propostes en mobilitat de Catalá per a governar València

La candidata popular a l'alcaldia de València exposa les seues propostes per millora la mobilitat si es converteix en la nova alcaldessa de la ciutat

Guardar

María José Catalá durant la roda de premsa de presentació del seu projecte de mobilitat
María José Catalá durant la roda de premsa de presentació del seu projecte de mobilitat

Dues noves línes de metro, millorar la xarxa d'autobusos de l'EMT, crear aparcaments dissuasoris i noves places d'estacionament en els barris de la ciutat. Així es podria resumir la proposta en matèria de mobilitat que ha dissenyat María José Catalá, candidata del Partit Popular a l'Ajuntament de València en les pròximes eleccions del 28 de maig.

En aquest sentit, Catalá es presenta en els pròxims comicis amb el Partit Popular per a recuperar l'alcaldia de València i va exposar ahir en un desdejuni informatiu organitzat per Nova Economia Fórum les principals línies de treball del seu programa per a arribar a ser la nova alcaldessa de la capital del Turia al que també van acudir líders populars com Carlos Mazón, Esteban González Pons o Juan Bravo.

María José Català, candidata popular a la alcaldía de València, durante el desayuno informativo organizado por Nueva Economía Fórum
María José Català, candidata popular a l'alcaldia de València, durant el desdejuni informatiu organitzat per Nova Economia Fórum

D'aquesta manera, millorar la xarxa de transport públic valencià serà una de les prioritats de Catalá si arriba al govern del Rialto després de les municipals d'aquest mes de maig. En el cas de Metrovalencia, la dirigent popular proposa crear dues noves línies de metro: una d'elles serà la continuació de la Línia 10 a través de Pont de Fusta; i l'altra tindrà l'objectiu d'unir el nord i el sud amb el centre de la ciutat passant pels barris de Benicalap, Torrefiel i Ciutat Fallera.

Quant als autobusos de l'EMT, Catalá va manifestar que la seua meta és convertir a l'empresa de transports metropolitana de València en "la millor d'Espanya" i va avançar el nom del nou president d'aquesta corporació si guanya el 28M: serà Jesús Carbonell, actual número dos de l'Autoritat del Transport Metropolitana de València. D'altra banda, també millorarà les connexions per autobús entre el centre de la ciutat i les localitats que pertanyen a l'àrea metropolitana.

A més, la candidata popular va anunciar també durant el fòrum la creació de nous aparcaments dissuasoris en les entrades i eixides de València (i també al costat d'estacions de transorte públic) per a evitar que cada dia "accedisquen milers de cotxes a l'interior de la ciutat"; així com 8000 noves places d'estacionament en els barris.

Canvis en els carrils bici

"Mobilitat sostenible, però també segura", així va descriure Catalá com seria el seu projecte en aquest àmbit, per la qual cosa totes les decisions en aquest aspecte anirien acompanyades d'un informe de seguretat que certificara la seua idoneïtat per a respectar al vianant i a la resta de transports que circulen per la ciutat.

Carril bici de l'abinguda Primado Reig de València
Carril bici de l'avinguda Primado Reig de València

Precisament, la falta de seguretat, va assegurar Catalá, serà la causant que si arriba a l'alcaldia una de les seues primeres decisions siga redissenyar alguns carrils bici de la ciutat i modificar alguns "trams insegurs" dels què estan situats en les vies de Ferran el Catòlic, Regne de València, Primado Reig o el carrer Colón.

Arxivat a:

Destacats