Catalá presenta les cinc claus del seu programa per al 28M ambicionant un govern popular en solitari

La candidata popular a l'alcaldia de la ciutat ha avançat que busca una "àmplia majoria" electoral per a governar en solitari durant el desdejuni informatiu organitzat per Nova Economia Fórum

Guardar

María José Català, candidata popular a la alcaldia de València, durant el desdejuni informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum
María José Català, candidata popular a la alcaldia de València, durant el desdejuni informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum

"València és el meu lloc, València és la meua destinació i València és el meu projecte". Així ha finalitzat María José Catalá, candidata del Partit Popular a l'alcaldia de la ciutat, la presentació sobre com serà el seu projecte de València si arriba a ser alcaldessa després de les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. Una presentació que Catalá ha exposat aquest matí en el desdejuni informatiu organitzat en l'Hotel Les Arenes per Nueva Economía Fórum al que també han assistit líders del Partit Popular com Carlos Mazón —president del Partit Popular a la Comunitat Valenciana i candidat a la Generalitat el pròxim 28M—, Juan Bravo, sotssecretari d'Economia del PP, o Esteban González Pons, sotssecretari general de la formació.

En aquest sentit, la dirigent popular s'ha presentat com "una alcaldessa propera i pegada al carrer" i ha mostrat el seu compromís de convertir a València en una ciutat "àgil i reivindicativa" i que el seu ajuntament "no siga una trava sinó un motor econòmic". A més, també ha parlat de la futura governabilitat del consistori valencià després dels comicis i els possibles pactes per a aconseguir-la i ha avançat el seu desig d'arribar a "una àmplia majoria", per això ha fet una crida als votants de Ciutadans, Vox i fins i tot el PSPV-PSOE que "estiguen desencantats amb el sanxisme". "Vull una àmplia majoria i no contemple una altra possibilitat que governar en solitari. El PP va a guanyar les eleccions", ha declarat Catalá.

María José Catalá, candidata popular para el 28M, junto a Carlos Mazón y otros dirigentes del PP
María José Catalá, candidata popular per al 28M, al costat de Carlos Mazón i altres dirigents del PÀG

"Vull construir la València de tots sense generar enfrontament entre els veïns. La València que mire per ells, que els baixe els impostos, que els permeta accedir a un habitatge i sobretot que els permeta desenvolupar el seu projecte de vida amb un treball digne. Vull construir la València còmoda i segura, una València oberta al mar i per a això nostra ciutat necessita a algú pegat al carrer, proper als seus veïns, fort i reivindicatiu perquè aquesta ciutat jugue la partida a nivell nacional, perquè se'ns respecte no solament els nostres grans projectes i inversions sinó també les nostres grans senyals d'identitat", ha conclòs María José Catalá.

Cinc claus del programa de Catalá per a governar València

María José Catalá es presenta a les pròximes eleccions municipals amb "il·lusió" i un gran projecte basat en cinc claus que li permeten liderar "la segona transformació de la ciutat" després que fa 24 anys, segons ha assegurat, el seu partit protagonitzara la primera amb Rita Barberá com a alcaldessa. En concret, la baixada d'impostos, l'habitatge, la seguretat, augmentar l'agilitat de l'administració valenciana i la mobilitat constitueixen els punts fonamentals del seu programa.

En l'àmbit fiscal, Catalá ha anunciat una baixada d'impostos que afectarà a tots els tributs locals com l'IBI (en un 20 %) o l'IAE i també la bonificació del 95 % de l'impost de plusvàlia i herències per a reduir el cost que s'ha de pagar per una transmissió patrimonial. Quant a l'habitatge, la candidata popular ha posat el focus en mesures per a facilitar l'accés a l'habitatge dels joves menors de 35 anys i ha proposat augmentar fins als 7 milions d'euros les ajudes al lloguer per a aquest col·lectiu. També ha criticat que l'actual equip de govern municipal, conformat per Compromís i PSPV-PSOE, "només haja creat catorze habitatges protegits en els últims huit anys", ha afirmat, i ha anunciat la construcció de 1032 habitatges per a joves en els solars municipals de huit barris diferents fomentant la col·laboració publico-privada.

María José Català participa en un desdejuni informatiu organizat per Nueva Economía Fórum
María José Catalá participa en un desdejuni informatiu organitzat per Nova Economia Fórum

En matèria de seguretat, el Partit Popular buscarà reforçar la Policia de Barri i augmentarà en 500 agents més els cossos de polícia local. A més, una de les seues línies de treball passarà per fer que els tràmits de l'administració pública siguen més àgils, es potencie la col·laboració entre els àmbits públics i privats i agilitar la concessió de llicències. L'última de les claus que ha exposat la dirigent respecte al seu programa ha sigut la mobilitat. En aquest aspecte, el seu principal objectiu serà millorar el transport públic en la ciutat i "tindre la millor EMT d'Espanya". D'altra banda, ha proposat la creació de dues noves línies de metro: la continuació de la L10 a través de Pont de Fusta i una nova línia que uneix el nord i el sud de la ciutat amb el centre i que passe pels barris de Benicalap, Torrefiel i Ciutat Fallera. Així, també aposta per la mobilitat sostenible creant aparcaments dissuasoris al costat d'estacions de transport públic i 8000 noves places d'estacionament en els barris de València.

 

Destacats