Catalá proposa una aplicació mòbil per a comunicar incidències als agents de la Policia de Barri

Aquesta eina pretén ser un canal de comunicació directa entre comerciants, associacions veïnals i els agents de la Policia de Barri per a millorar la seua actuació

Guardar

María José Català, candidata del PP a l'Ajuntament de València, presenta l'aplicació mòbil de la Policia de Barri
María José Català, candidata del PP a l'Ajuntament de València, presenta l'aplicació mòbil de la Policia de Barri

La candidata del Partit Popular a l'alcaldia de València, Maria José Catalá, ha situat la seguretat i l'augment dels agents de la Policia de Barri en les diferents zones de València com un dels punts clau del seu programa electoral per als pròxims comicis municipals que se celebraran el pròxim 28 de maig.

Així ho ha anunciat desrpès de reunir-se amb el Sindicat de Policia Local i Bombers (SPPLB) on ha presentat una nova eina que incremente la seguretat en la ciutat. Així, Catalá ha presentat una aplicació mòbil "per a tindre un canal de comunicació directe i sempre obert" entre els establiments comercials, les associacions veïnals i els agents que conformen aquest cos policial a través del que informar sobre qualsevol incidència.

El principal objectiu d'aquesta eina és informar de qualsevol circumstància que ocórrega en els barris que requereixen de la presència policial i facilitar la labor de l'agent de barri per a solucionar, intervindre o informar a altres unitats. D'aquest mode, aquesta aplicació ha sigut desenvolupada per un policia local amb més de 23 anys de servei que ha format part de l'agent del barri de Morvedre.

Reunió entre María José Catalá i el Sindicat de Policia Local i Bombers (SPPLB)
Reunió entre María José Catalá i el Sindicat de Policia Local i Bombers (SPPLB)

"Aquesta idea reforça la nostra iniciativa de recuperar la policia de barri i que estiga en tots els barris de la ciutat. És una app que estarà a la disposició de tots els comerciants i associacions de veïns a través de la qual es comuniquen amb el seu policia local de barri i li traslladen incidències. D'aquesta forma la policia pot atendre la incidència de forma immediata i personar-se en el lloc", ha assenyalat María José Catalá.

Problema de seguretat a València

Catalá també ha assegurat que existeix "un problema de seguretat en la ciutat que cal combatre amb la recuperació de la policia local de barri". Per això, ha detallat que dotarà a aquesta unitat local de més mitjans i li atorgarà "el protagonisme que mereix llaura enfortir la prevenció de la delinqüència, l'atenció social, així com la proximitat al comerç i el coneixement del barri", ha explicat.

Així mateix, ha avançat la creació d'un departament d'innovació tecnològica per a estar al dia dels mitjans més moderns, útils i pràctics per a millorar el servei al ciutadà. "Aquesta app és només un primer pas en aquest camí", ha conclòs.

"Per al PP la seguretat dels veïns és una prioritat, treballarem per reduir les xifres de delinqüència des del primer moment perquè els veïns necessiten recuperar la seguretat en els nostres carrers", ha assenyalat la candidata popular. A més, ha confirmat la seua intenció de recuperar a partir de maig en tots els barris la policia de barri que, segons exposa, "ha sigut minvada per Ribó i el PSOE, pese a ser la primera línia de contacte dels veïns amb el cos local i ser als primers que es recorre quan hi ha un problema en una zona".

Arxivat a:

Destacats