Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana iniciarà "accions immediates" contra les agressions sexuals durant l'estiu

Guardar

Punt violeta de Carcaixent
Punt violeta de Carcaixent

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha anunciat "accions immediates" per a lluitar "a curt termini" contra les agressions sexuals durant aquest estiu i "intentar atallar aquesta terrible xacra que afecta les dones".

En aquesta línia, ha assenyalat que aquestes accions s'aniran "reforçant i actualitzant en un futur amb altres iniciatives que s'analitzaran en els diferents grups de seguiment", ha indicat Delegació del Govern de la Comunitat en un comunicat.

Bernabé ha ressaltat que "la Delegació del Govern, al costat de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, en col·laboració amb els diferents ajuntaments, han d'estar preparats per a afrontar el període estival que està plagat d'esdeveniments en els quals l'experiència demostra que es poden produir delictes d'aquest tipus".

Per això, ha avançat que es duran a terme "reunions immediates amb les unitats especialitzades de Policia Nacional i Guàrdia Civil per a abordar la campanya d'estiu". En aquestes trobades, s'analitzaran també les actuacions dels equips VioGen de la Guàrdia Civil que porten en funcionament sis mesos.

Així mateix, la delegada ha afirmat que mantindrà una trobada amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, i la directora general de la Dona, María Such, per a "reforçar la presència dels Punts Violeta en els municipis, així com les campanyes de sensibilització".

També s'iniciarà una campanya de sensibilització i informació de tots els serveis de suport que disposen les dones com són el Servei 016, App Alertcops o Guia Punts Violeta.

CONÉIXER TOTS ELS RECURSOS

Pilar Bernabé ha recalcat que "aquest estiu és fonamental que les dones coneguen tots els recursos que tenen a la seua disposició davant qualsevol mena de violència masclista".

De cara al pròxim curs escolar, Bernabé ha avançat que es reforçarà, de manera coordinada amb la Conselleria d'Educació, el programa de formació que la Policia Nacional desenvolupa per a joves contra les agressions sexuals dins del Pla Director per a la Convivència i Millora de la Seguretat en els Centres Educatius i els seus Entorns.

Finalment, la delegada ha condemnat la "brutal" agressió sexual denunciada per una jove a València el passat 18 de juny, al mateix temps que ha mostrat "el seu estupor" perquè "les víctimes i els seus agressors són cada vegada més joves". "Davant aquesta realitat, les administracions han de posar en marxa diferents actuacions amb les quals enfrontar-se de manera coordinada i transversal a aquesta tragèdia", ha conclòs.

Destacats