Davó deixa pas a Lima i li cedeix la sindicatura de Podem a les Corts

Unides Podem s'ha citat aquest matí a les Corts per a debatre el canvi de síndica però, mentre Davó espera el seu recurs, ha avançat que deixa a les mans de Lima la sindicatura

Guardar

davo-pleno-corts
davo-pleno-corts

A 38 vots de ser Coordinadora Autonòmica de Podem en el territori valencià es va quedar Naiara Davó en l'anterior III Assemblea Ciutadana Valenciana de la formació habitada el mes de juny passat. En aquest espai de participació es van presentar dos projectes per a liderar Podem, el de Pilar Lima i el de Naiara Davó, però cap dels dos presentava un canvi en la figura de síndica del Grup Parlamentari de Podem a les Corts.

No obstant això, fa una setmana s'anunciava la decisió de Lima per dur a terme aquest canvi que afectaria la formació en matèria de lideratge. No obstant això, mentre Davó espera la resolució de la Comissió de Garanties de Podem, per un suposat incompliment dels procediments reglamentaris i democràtics, l'actual síndica ha avançat que deixa a les mans de Lima la sindicatura del grup parlamentari, ja que "és impossible tornar al consens que ens va donar les inscrites" i que "davant de la irresponsabilitat i l'ambició d'algunes" li cedeix aquesta figura de representació.

La proposta a la qual van secundar gairebé cinc mil inscrits en la III Assemblea Ciutadana Valenciana del juny passat marcava tres lideratges de manera separada, però per a treballar de manera conjunta. D'una banda, el lideratge de Lima com a Coordinadora Autonòmica, el lideratge de Davó com sindica i el de Dalmau com a vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. No obstant això, encara que segueix en mans de la Comissió de Garanties de la formació habitada -òrgan encarregat de vetllar pel respecte als drets dels inscrits i els principis fonamentals i les normes de funcionament de l'organització- el fet d'impossibilitar aquest cessament perquè, com diu Davó, "s'hagueren pogut incomplir els procediments reglamentaris i democràtics", Davó s'ha avançat a aquesta resolució per a "ser responsables".

De la mateixa manera, Davó explica que s'ha obert "una guerra interna" que la gent no entén a meitat d'una pandèmia, i així, s'ha referit a aquest procés intern de "lluita" com una mostra que "les guerres internes sempre ens afebleixen, resten credibilitat i obren la possibilitat que el partit es trenque, i això no ho podíem permetre", afegia Davó. Sobre l'opció de ser portaveu adjunta, Davó respon que "mai ha tingut l'oferta d'aquest càrrec". I cal recordar que actualment, Lima tenia el càrrec de portaveu adjunta i Davó el de síndica.

Destacats