CS reivindica “llibertat lingüística sense imposicions” i “igualtat d'oportunitats per als menors castellanoparlants”

Guardar

La diputada autonòmica de Ciutadans (CS) en Les Corts Valencianes, María Quiles
La diputada autonòmica de Ciutadans (CS) en Les Corts Valencianes, María Quiles

La diputada autonòmica de Ciutadans (CS) en Les Corts Valencianes, María Quiles, ha reivindicat la “llibertat lingüística sense imposicions i igualtat d'oportunitats per als nostres fills castellanoparlants”, en les primeres jornades “Escuela de Todos”, celebrades a Sant Joan d'Alacant.

Durant el desenvolupament d'aquestes jornades s'han posat sobre la taula els “perniciosos efectes de la instrumentalització de les llengües en els sistemes educatius sobre els nostres fills”, posant l'accent en la “discriminació de l'espanyol en el sistema educatiu valencià”.

“Assistim a la imposició de polítiques sectàries, com les d'aquest govern del Botànic, que s'ha fet càrrec d'anar implementant tot el dolent que s'ha fet a Catalunya”, ha explicat Quiles, al mateix temps que ha advertit sobre la “deriva d'una política lingüística inconstitucional, que discrimina el castellà i, per tant, discrimina els nostres fills per l'ús de l'espanyol com a llengua vehicular”.

“Una política sectària, la que pateixen els nostres fills castellanoparlants a les aules. Una política que, en lloc d'apostar i gaudir de la coexistència de les nostres dues llengües, prefereix relegar a l'espanyol a un segon pla i, amb això, als nostres fills. Es tracta d'una cosa tan senzilla com donar llibertat d'elecció als pares, que és el que sempre hem reivindicat des de Ciutadans, és part del nostre ADN i de la nostra raó de ser”, ha destacat Quiles (CS). 

Per a la nostra diputada, Maria Quiles (CS) enfront de la política sectària i discriminatòria del Botànic, només hi ha una política possible: “deixar que els nostres fills estudien en la seua llengua materna. Llibertat sense imposicions i igualtat d'oportunitats perquè els nostres fills castellanoparlants tinguen les mateixes oportunitats que els que els valencià-parlants”.

Per a la diputada Maria Quiles, “assistir a aquesta trobada era una cosa ineludible per a CS”. “Ha sigut un plaer compartir amb diferents col·lectius, professionals i pares preocupats per l'esdevenir dels seus fills, reflexions sobre quin és la política lingüística que s'està duent a terme en tota Espanya i, sobretot, en la nostra Comunitat Valenciana”, ha destacat.

María Quiles, diputada en Les Corts per la província d'Alacant ha participat en les primeres jornades de  “Escuela de Todos”, organitzades per la citada plataforma en el dia de la seua presentació oficial en el municipi alacantí de Sant Joan d'Alacant.

Arxivat a:

Destacats