Cs presenta un decàleg de mesures per a frenar la degradació de l’Albufera

Guardar

La síndica de Cs, Ruth Merino, visita l'Albufera
La síndica de Cs, Ruth Merino, visita l'Albufera

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Ruth Merino, ha presentat un decàleg de mesures destinades a frenar l'estat de degradació de l'Albufera i garantir la supervivència del parc natural. Entre altres qüestions, Merino ha demanat al Consell que destine més pressupost i aprofite les convocatòries obertes dels fons europeus "per a abastar solucions mediambientals de cost elevat".

"És una realitat que l'Albufera de València està en perill per la contaminació, la caça descontrolada o el canvi climàtic", ha manifestat la síndica, qui ha exigit un "pla urgent per a l'eliminació de tots els runars i punts d'abocaments il·legals en aquestes aigües". Merino, que ha reclamat també "solucions urgents davant la situació de no retorn a la qual està arribant el llac", ha visitat hui el parc natural i s'ha reunit amb la Confraria de Pescadors del Palmar, acompanyada pel diputat autonòmic i portaveu de Cs en l'àrea de Medi Ambient, Eduardo del Pozo, i pel portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner.

A més de dotar a la Junta Rectora del Parc de més recursos humans i econòmics, Cs també ha reclamat dur a terme un estudi de les infraestructures necessàries i abordar els diferents plans d'actuació que porten anys sense ser actualitzats. En concret, Merino ha explicat que "el Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG) està caducat des de 2012" i ha alertat d'"una cosa més perillosa encara, com és el pla de prevenció d'incendis del parc, que està sense vigència des de 2016".

"Parlem d'un paratge de valor ecològic incalculable i d'un patrimoni mediambiental i cultural de tots els valencians al qual, lamentablement, el tripartit porta anys abandonant a la seua sort", ha afegit la síndica després de subratllar que "la supervivència de l'Albufera passa per un compromís ferm de les Administracions i per una major conscienciació social". Per això, Cs també ha plantejat el desenvolupament d'activitats formatives, dirigides als més joves, amb l'objectiu d'acostar a les noves generacions la realitat del parc, així com els costums i tradicions més arrelades a l'entorn, com la pesca artesanal i la navegació a vela llatina.

Arxivat a:

Destacats