Cs exigeix un pla urgent de finançament de les universitats valencianes

Guardar

El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts Fernando Llopis
El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts Fernando Llopis

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha exigit posar en marxa de manera urgent un pla plurianual de finançament de les universitats. Així ho ha manifestat el diputat Fernando Llopis a través d'una moció subsegüent en el ple de la Cambra, en la qual ha criticat el "dèficit financer que acumula la xarxa universitària en tota la Comunitat Valenciana, com així ho denuncien, de fet, els mateixos rectors".

Per al parlamentari de Cs, "és evident que el tripartit s'ha despreocupat per complet de les universitats" i ha enlletgit que "l'única cosa que s'ha fet en tota la legislatura és crear una Conselleria específica que només ha servit per a donar càrrecs a amics i afins". "La realitat és que, si observem el rànquing mundial de les 250 millors universitats pel seu grau d'ocupabilitat que es publica cada any, cap d'elles és valenciana", ha lamentat.

Per això, Cs ha insistit a posar en marxa un pla "que, després de set anys del Botànic, a penes s'ha quedat en una promesa incomplida", segons ha apuntat Llopis, qui ha proposat que aquest pla "estiga ben estructurat, amb indicadors, criteris i rendició de comptes". Entre altres qüestions, el diputat també ha plantejat "revisar l'oferta de titulacions que no arriben a cobrir les necessitats socials actuals i reorientar la formació a sectors amb dèficit de personal, com per exemple el sanitari".

"Comptem amb un capital humà de talent indubtable i les universitats són el motor tractor d'una gran quantitat d'accions directament relacionades amb la inserció laboral dels nostres joves", ha afegit després de recordar que "està en joc la investigació acadèmica i el futur de les pròximes generacions". "Estem en un moment clau per a canviar les coses i acabar donar l'impuls que necessiten les universitats públiques valencianes", ha conclòs.

Destacats