Cs es planta davant la infrafinanciació i anuncia que establirà un calendari per a abordar la reforma del sistema

La formació liberal exigeix a Puig que "es deixe d'eslògans i de 'fer país'" i que "defense de debò els interessos de tots els valencians"

Guardar

La diputada de Ciutadans (Cs) en el Congrés dels Diputats per la província de València, María Muñoz
La diputada de Ciutadans (Cs) en el Congrés dels Diputats per la província de València, María Muñoz

La diputada de Ciutadans (Cs) en el Congrés dels Diputats per la província de València, María Muñoz, ha anunciat que la formació liberal proposarà en la Cambra Baixa un calendari amb dates i plans concrets d'actuació per a abordar la reforma del sistema de finançament autonòmic. Així ho ha anunciat en la trobada celebrada a Les Corts valencianes entre els representants dels grups parlamentaris de la Cambra autonòmica i de les Corts Generals, en el qual ha manifestat la seua intenció d'"eixir amb un compromís ferm per a establir dates i un pla per a acabar amb l'infrafinançament".

"I si els partits de la vella política no es posen d'acord, ací està Ciutadans per a liderar els treballs per la reforma del sistema", ha subratllat després de recordar que la formació liberal "sempre estarà en la defensa de la llibertat i la igualtat de tots els espanyols".

Per part seua, la síndica de Cs en Les Corts Valencianes, Ruth Merino, ha instat el president Ximo Puig a "plantar-se davant el seu cap, Pedro Sánchez" per aquesta qüestió per a "reivindicar de veritat, i de manera urgent, la reforma del finançament autonòmic". "Que es deixe d'eslògans, de 'fer país' i de parlar d'una 'Espanya polifònica', perquè el que ha de fer és posar-se a treballar i defensar els interessos dels valencians", ha afegit.

A més, Merino ha destacat que "Cs sempre ha sigut un partit lleial amb els valencians" i ha recordat que la formació liberal "ha secundat totes les iniciatives i actes realitzats per a exigir un sistema de finançament just i igualitari per a tots els espanyols". "Celebrem, per això, aquesta nova trobada al qual ens ha convidat el president de la Cambra, Enric Morera, però que no intente ara Compromís posar-se la medalla d'aquesta reivindicació, quan són els primers que van fer costat al Govern de Sánchez a canvi de promeses sobre un nou finançament, i, quan aquestes no s'han complit, ací continuen fent costat als socialistes", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats