Cs denuncia incertesa en el sector automobilístic i demana eficàcia per a agilitar l'arribada de la fàbrica de bateries a Sagunt

Carlos Gracia a Climent: "Deixar caure aquest sector, seria deixar caure l'economia de la nostra regió"

Guardar

El portaveu d'Indústria del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Gracia
El portaveu d'Indústria del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Gracia

El portaveu d'Indústria del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Gracia, ha denunciat hui la "incertesa" que travessa el sector de l'automòbil a la Comunitat Valenciana i ha exigit eficàcia l'arribada de la fàbrica de bateries a Sagunt.

Durant una pregunta al conseller d'Economia, Rafa Climent, en el ple de les Corts, Gracia ha subratllat que "deixar caure aquest sector, seria deixar caure l'economia de la nostra regió", per la qual cosa ha reclamat més accions de suport. En aquest sentit, ha advertit sobre el nivell d'incertesa d'aquesta indústria, a causa de l'enfonsament de la demanda per les restriccions de mobilitat i a les conseqüències d'una transició cap al vehicle elèctric.

"Fa ja un any i set mesos, apel·làvem a la necessitat de posar les llums llargues i plantejar solucions", ha assegurat, al mateix temps que ha recordat la proposta de Cs que va ser aprovada pel parlament valencià i que reclamava una taula sectorial, un pla de transició i l'impuls de projectes per a captar fons europeus. No obstant això, tal com ha subratllat, ha passat el temps i la situació del sector continua sent d'"incertesa en la planta d'Almussafes i en el sector auxiliar" i ha afirmat que el "Pla de Diversificació del Sector del Metall no basta".

El diputat del grup liberal ha qualificat d'"una bona notícia" que Volkswagen puga situar a Sagunt la seua fàbrica de bateries, encara que ha considerat que "aquesta resolució s'està allargant tant en el temps, perquè Volkswagen està esperant". "Esperant una vegada més, al govern Sánchez, a un ministeri peresós, que havent aprovat el PERTE al juliol i amb el vistiplau de la Comissió Europea al desembre, encara no ha tret la convocatòria", ha lamentat.

Arxivat a:

Destacats