Cs denuncia que l'AVE València-Sevilla continua suspés malgrat les promeses del Govern

López-Bas demana que es cree una nova connexió entre Alacant i Sevilla donada la impossibilitat de fer transbord a Atocha a conseqüència dels canvis en la línia Alacant-Madrid

Guardar

El diputat per la provincia d'Alacant, Juan Ignacio López-Bas
El diputat per la provincia d'Alacant, Juan Ignacio López-Bas

El Grup Parlamentari Ciutadans (GPCs) en el Congrés dels Diputats ha denunciat que la línia d'AVE directe València-Sevilla, que funcionava de manera regular fins a l'inici de la pandèmia de COVID-19, encara és suspesa malgrat que Renfe anunciara el seu restabliment de la línia fa sis mesos, segons ha recordat el diputat per la província d'Alacant, Juan Ignacio López-Bas. Per això, Cs en la Cambra Baixa ha formulat una bateria de preguntes en les quals reclama al Govern reprendre serveis i crear nous i que siguen transversals, "perquè resulten imprescindibles per a la mobilitat dels ciutadans de la Comunitat Valenciana i d'Andalusia", en paraules de López-Bas.

El portaveu de Cs en la comissió de Transports ha demanat, a més, que "es cree una nova connexió directa entre Alacant i Sevilla donada la impossibilitat de fer transbord en l'estació madrilenya d'Atocha, després que els recents canvis en la línia Alacant-Madrid obliguen a finalitzar el recorregut en l'estació de Chamartín". En aquesta línia, el diputat liberal ha explicat que "és molt probable que aquest canvi també es produïsca més prompte que tard en els Ocells Madrid-València, que passaran a finalitzar igualment a Chamartín, per la qual cosa, malgrat la creació de noves connexions entre la Comunitat Valenciana i el nord-est peninsular, es continuarà posant obstacles als trajectes cap a Andalusia".

López-Bas ha preguntat també si el Ministeri de Transports té al cap "crear una línia directa entre Alacant i Màlaga, així com amb València" i ha ressaltat que "el Govern, com sempre, parla molt, però fa poc". "Fa més de mig any estem esperant una línia que resultava imprescindible i que, hui dia, encara no tenim ni idea de quan tornarà a funcionar", ha conclòs el diputat liberal.

Arxivat a:

Destacats