Cs demana recalificar el sòl de les naus de Saïdia per a frenar la construcció del macrohotel

Guardar

El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, visita el barri de Saïdia
El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, visita el barri de Saïdia

El grup municipal Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València portarà a la pròxima comissió d'Urbanisme una moció per a demanar la protecció de les naus del carrer Guala, en el barri de la Saïdia, i proposarà canviar l'ús del sòl de residencial a dotacional per a frenar el desenvolupament del marco hotel.

En aquest sentit, el portaveu municipal de la formació, Fernando Giner, ha ressaltat que "els veïns ja han dit que no hi ha suficients dotacions públiques en el barri, per la qual cosa les naus del carrer Guala són una oportunitat perfecta per a posar en marxa projectes com un centre de dia per a persones majors, consultoris mèdics o el que requerisquen les persones que viuen en l'entorn".

Així, ha assenyalat que una de les propostes d'acord de la moció consisteix en el fet de protegir les naus perquè no siguen destruïdes, segons ha informat la formació en un comunicat.

"El que no entenem és per què aquest Ajuntament encara no ha protegit un conjunt arquitectònic que és anterior als anys 30 i que sabem que alberga en el seu interior retaules que podrien tindre un alt valor patrimonial", ha criticat, al mateix temps que ha remarcat que "el que ha de fer el govern municipal és protegir aqueixes naus, restaurar-les i retornar-li-les als veïns".

Així mateix, Giner ha manifestat que la formació demanarà la requalificació del sòl perquè passe de ser primordialment residencial a dotacional. "Un pegat que s'ha de fer a posteriori perquè aquest equip de govern, que es diu a si mateix 'el més social de la història', no s'ha preocupat abans per oferir uns serveis públics mínims al barri de la Saïdia", ha censurat.

"MÉS PREVISIÓ"

En aquesta línia, el portaveu de Cs ha assenyalat que "potser, si hagueren tingut una mica més de previsió amb la falta de dotacions per al barri, el complex ja funcionaria com a tal i ningú es plantejaria construir un hotel allí".

"Ara caldrà buscar alguna fórmula per a compensar a l'empresa interessada a construir, per les pèrdues que li puga generar la paralització del projecte", ha lamentat, i ha conclòs que, "de nou, si aquest govern haguera previst millor les coses i, com a mínim s'haguera dignat a protegir les naus, res d'això estaria succeint".

Arxivat a:

Destacats