CS demana al Consell emprendre accions legals contra el Govern d'Espanya per a garantir un finançament just

Guardar

La diputada de Ciutadans, Mamen Peris
La diputada de Ciutadans, Mamen Peris

“Emprendre quantes accions legals siguen necessàries contra el Govern d'Espanya per a garantir un finançament just per a tots els ciutadans valencians, respectant els principis d'igualtat, equitat, transparència i corresponsabilitat fiscal”.

Així ho ha sol·licitat el grup parlamentari de Ciutadans (CS) en Les Corts Valencianes, a través d'una proposició no de Llei (PNL) d'urgència, perquè el Consell prenga mesures davant la “incapacitat del Botànic” que, després de huit anys de govern, “no han aconseguit avançar res” per a resoldre l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana.

En este sentit, la proposta de CS, signada per la síndica Mamen Peris, i els responsables de l'àrea d'Hisenda, Tony Woodward i Yaneth Giraldo, explica que “des que s'havia d'haver actualitzat el model de finançament en 2014, no hi ha hagut cap govern d'Espanya que haja dut a terme alguna actuació que permeta a la Comunitat arribar a un finançament just que ens iguale a la mitjana nacional”.

“L'últim govern a sumar-se a la llista és el de Sánchez, incomplint el seu compromís que en la present legislatura hi haurà un nou model de finançament”, seguix el text la iniciativa.

Així doncs, davant esta inacció i el rebuig del Govern central a altres mesures com el Fons d'Anivellament o el Fons de Compensació, des de CS es veu la necessitat que la Generalitat emprenga aquestes accions legals.

Arxivat a:

Destacats