Cs demana una comissió d'investigació davant les possibles irregularitats en els contractes d'emergència COVID

Fernando Llopis exigeix "esclarir responsabilitats polítiques en el si del tripartit" davant possibles sobrecostos en la compra de material sanitari

Guardar

El portaveu de Sanitat de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Fernando Llopis
El portaveu de Sanitat de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Fernando Llopis

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha demanat posar en marxa, en el Parlament autonòmic, una comissió d'investigació davant les "presumptes irregularitats" que s'hagen pogut cometre amb els contractes d'emergència COVID, subscrits per al subministrament de material sanitari, durant la primera onada. El portaveu de Cs en l'àrea de Sanitat, Fernando Llopis, ha exigit "que els responsables polítics, en el si del tripartit donen explicacions" després que els mitjans de comunicació informaren sobre els possibles sobrecostos que es van produir "durant el pitjor moment de la pandèmia".

Llopis ha exigit "esclarir i determinar les responsabilitats polítiques que pogueren derivar-se de les possibles irregularitats" que es van produir per part de càrrecs públics en la contractació de material sanitari entre març i juny de 2020. A més, el parlamentari ha manifestat que "és imprescindible que els valencians puguen saber a quins i a qui s'ha destinat els diners de les arques públiques valencianes durant els pitjors mesos de la pandèmia".

"Encara que antifrau no haja qualificat aquests contractes com a frau o corrupció sí que ha assenyalat dèficits en l'adequat compliment de l'ordenament jurídic administratiu", per això, el diputat liberal ha assenyalat que aquest tipus de contractacions, "malgrat el seu caràcter d'excepcionalitat no eximeix al Consell de donar explicacions i garantir el cent per cent de transparència". "Encara que en els moments més crítics de la pandèmia es van prendre decisions precipitades per a adquirir material sanitari des de la Conselleria de Sanitat s'ha d'explicar als valencians on i a qui ha anat els seus diners", ha conclòs Llopis.

Arxivat a:

Destacats