La Coordinadora Feminista exigeix el cessament del candidat de Vox condemnat per violència masclista

El candidat a la Presidència de la Generalitat per Vox, Carlos Flores, va ser condemnat en 2002 per violència familiar contra la seua exdona

Guardar

Representants de la Coordinadora Feminista protesten davant Les Corts
Representants de la Coordinadora Feminista protesten davant Les Corts

Una manifestació encapçalada per la Coordinadora Feminista de València han demanat la dimissió immediata del candidat de Vox a la Presidència de la Generalitat, Carlos Flores Juberías, de tots els seus càrrecs, després que transcendira fa unes setmanes que va ser condemnat en 2002 per violència familiar contra la seua exmuller.

Després de la concentració, celebrada aquest matí davant Les Corts, es remetrà un escrit tant al president de Les Corts, Enric Morera, com al cap del Consell, Ximo Puig, i a totes les síndiques dels grups parlamentaris per a exigir la dimissió de Flores Juberías del Consell de Transparència i de la Junta Electoral.

"Si els votants de Vox no ho volen veure, és el seu problema, però els demòcrates hem d'arraconar a aquestes persones perquè no respecten els Drets Humans", afirmava la portaveu de l'organització, Càndida Barroso.

Les feministes urgeixen a les Corts a complir amb el Pacte Valencià contra la Violència Masclista i a "erradicar tot missatge de connivència amb els maltractadors". A més, no descarten dirigir-se al Síndic de Greuges i adverteixen: "Cada vegada que l'encimbellen ens tindran enfront perquè en cas contrari són còmplices".

En aquest sentit, el PSPV s'ha sumat a la reivindicació i ha tornat a reclamar al PP que abandone el seu "silenci còmplice" respecte a la situació de Flores Juberías, en considerar que és una indignitat i una burla contra la integritat contra les dones que continue en els seus càrrecs i siga el candidat electoral de Vox.

"No hem sentit ni a Carlos Mazón ni a M. José Catalá exigir la dimissió d'aquest senyor, que va ser proposat per ells quan van dir que era un honor proposar-lo i un orgull per a tots els valencians", ha advertit la diputada socialista Rosa Mustafá.

Destacats