El Consell autoritza la tramitació d'urgència del decret que regula la qualitat en el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials a la Comunitat Valenciana

Es tracta d'un dels decrets que desenvolupa la llei de Serveis Socials Inclusius

Guardar

Aitana Mas, Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives
Aitana Mas, Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives

El Ple del Consell ha autoritzat la tramitació per via d'urgència del decret que regula la qualitat en el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials a la Comunitat Valenciana.

Es tracta d'un dels decrets que desenvolupa la llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana i que reconeix uns criteris i llindars mínims de qualitat per als serveis, centres i programes orientats a la seua millora contínua. El decret estableix, a més, els criteris per a la seua avaluació.

Cal recordar que la Llei suposa un nou model d'organització i gestió que parteix de considerar com a dret subjectiu unes prestacions de qualitat al servei de la ciutadania.

En aquest sentit, i lloc que la millora de la qualitat és un objectiu i un principi prioritari dels serveis socials valencians, el projecte de decret pretén desplegar l'exercici de la competència de la Generalitat referida al control de la qualitat i els requisits exigits en matèria de certificacions de la qualitat en la xarxa de centres i serveis.

Això suposa la configuració necessària i actualitzada i una garantia tant per als centres i serveis propis com per als contractes de gestió externa de centres i programes quan el titular siga la Generalitat.

Al costat dels altres decrets duts a terme per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en el marc de la llei de Serveis Socials Inclusius, la finalitat amb aquesta regulació és generar un sistema coherent, organitzat i planificat que es guie pels criteris de qualitat, eficiència i accessibilitat, per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania i garantir la protecció de drets de les persones.

Arxivat a:

Destacats