El Consell aprova una reducció del 47% en el personal eventual i "compleix amb el seu compromís de reducció de despesa política"

Guardar

Consellera d'Hisenda i portaveu de la Generalitat, Ruth Merino
Consellera d'Hisenda i portaveu de la Generalitat, Ruth Merino

El Consell ha acordat la culminació del procés de disminució d'alts càrrecs i personal eventual i completa d'aquesta manera "el seu compromís de reducció de despesa i greix polític" amb una reducció del 47% en el personal eventual, segons ha informat la consellera d'Hisenda i portaveu de la Generalitat, Ruth Merino, en la seua compareixença en roda de premsa després de la reunió del Ple d'aquest dimarts.

En aquest sentit, Merino ha explicat que l'Executiu valencià ha aprovat la xifra de personal eventual "en aquest govern autonòmic del canvi", que passarà "dels 116 assessors que tenia l'anterior Botànic a 61, és a dir, 55 assessors menys en aquest Consell".

"Aquesta mesura -ha detallat la portaveu del Govern Valencià-, suposarà un estalvi de 13,2 milions d'euros, que s'uneixen als prop de 7 milions d'euros que comporta la reducció d'alts càrrecs d'aquest Consell. Tot això suposarà un estalvi en tota la legislatura de 20 milions d'euros".

Així, Merino ha recordat que en el Consell, format per una Presidència, nou conselleries, deu sotssecretaries, 26 secretaries autonòmiques i 75 direccions generals, "hi ha 121 alts càrrecs, 30 menys que en l'últim Botànic".

La portaveu ha remarcat que amb aquest acord "es demostra que aquest Consell no enganya els valencians, que compleix amb les promeses que va fer i que ho estem fent des del primer dia".

Arxivat a:

Destacats