El Consell aprova aquest dilluns uns pressupostos "seriosos, rigorosos i que diuen la veritat" per a 2024

Ressalten que es destinarà el 30% del total del pressupost a Sanitat i que recullen compromisos com la creació de la Direcció general d'Atenció Primària o la Direcció general de Pesca

Guardar

Reunió entre el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i el vicepresident primer del Consell, Vicente Barrera
Reunió entre el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i el vicepresident primer del Consell, Vicente Barrera

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i el vicepresident primer del Consell, Vicente Barrera, han mantingut aquesta vesprada una reunió de treball per a perfilar els pressupostos de 2024. Aquests pressupostos suposaran una consolidació de les polítiques socials, l'eliminació de la despesa política i les baixades d'impostos d'aquest Consell. "Hem acabat amb el govern més car de la història reduint els alts càrrecs i assessors a dit a la meitat, la qual cosa suposarà un estalvi per als alacantins, valencians i castellonencs de 20 milions d'euros", ha destacat Carlos Mazón.

"Uns pressupostos -ha continuat- que seran durs per als polítics a causa de l'herència rebuda de l'anterior Consell, la campanya del qual "ens costarà hui 1.350 milions més en interessos". El president ha afirmat que els primers pressupostos del Govern del canvi han reduït la despesa política innecessària "però han reforçat els serveis públics".

Serà aquest dilluns, 30 d'octubre, quan se celebre a les 10.00 hores el Ple extraordinari del Consell, en el qual s'aprovarà el projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2024 i el projecte de Llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d'Organització de la Generalitat, tal com ha informat el govern valencià.

El president ha tornat a enlletgir l'actitud del govern central en matèria pressupostària després que no hagen informat les autonomies ni de les previsions ni dels avançaments de les liquidacions a compte per la qual cosa "hem hagut d'elaborar uns pressupostos completament a cegues per la desídia d'un govern que està més pendent de parlar amb els independentistes".

Carlos Mazón ha destacat que el 30% dels pressupostos anirà destinat a Sanitat i que recullen compromisos com crear la Direcció General d'Atenció Primària o la de pesca. Mazón ha volgut recordar que "l'atenció primària és l'eix vertebrador del nostre sistema de salut, per tant, cal dotar-la de recursos".

El líder del Consell també ha destacat la supressió de l'impost de successions i donacions per a ascendents, descendents i cònjuges, mesura que beneficiarà a unes 20.000 persones anualment i l'aprovació de l'Avantprojecte de Llei de Mesures Fiscals de 2024 que contempla beneficis fiscals per a les rendes mitjanes i baixes, que suposaran un estalvi de 199 milions d'euros per a 2,1 milions de contribuents, és a dir el 87,5% del total. Entre les mesures incloses destaquen sis deduccions socials en l'IRPF i rebaixes de tipus per la compra d'habitatge per a menors de 35 anys i col·lectius més vulnerables. "Aquest alleujament fiscal unit als pròxims pressupostos suposaran per a les famílies valencianes un estalvi important. Hem de continuar apostant pels valencians i ho farem".

D'altra banda, Mazón ha recordat que ha reduït les taxes i preus públics de la Generalitat Valenciana en un 10%, a més de congelar-se les taxes universitàries; i s'ha aprovat l'exoneració del cànon de l'aigua del 50% a les persones amb vulnerabilitat severa.

Barrera ha afirmat que "des de Vox en aquest govern del canvi hem fet un exercici de responsabilitat i hem posat les prioritats en el centre, garantint els serveis i reduint la despesa supèrflua, sense paranys."

A més el vicepresident ha afegit: "En un context de màxima austeritat i emergència econòmica, hem defensat els interessos del camp, la sanitat i l'educació, la seguretat i els drets dels ciutadans".

Destacats