Compromís per València defén topar els preus del lloguer i protegir la vivenda pública per acabar amb l'emergència habitacional

Guardar

València bonificará el 95 % del impuesto municipal de plusvalía al heredar una propiedad
València bonificará el 95 % del impuesto municipal de plusvalía al heredar una propiedad

El Portaveu de Compromís per València, Pere Fuset, i la regidora de Vivenda de l'Ajuntament de València, Isa Lozano, han mantingut una reunió amb membres de la PAH per abordar el problema de l'habitatge i posar en comú les exigències davant la llei del Dret a la Vivenda que es debatrà al Congrés dels Diputats en les pròximes setmanes. La pujada de preus i la disminució de l'oferta de pisos de lloguer estan provocant que cada vegada més persones es troben en una situació d'emergència habitacional, a la ciutat de València i a tot l'Estat Espanyol.

"La vivenda s'ha convertit en un problema greu per a l'economia de les famílies i els problemes excepcionals necessiten solucions excepcionals" així explicava el portaveu de Compromís a l'Ajuntament de València, Pere Fuset, la necessitat d'exigir que la nova llei del Dret a la Vivenda, la primera que regularà un dret fonamental recollit en l'article 47 de la constitució espanyola, siga ambiciosa i aporte ferramentes eficients per protegir a les persones davant dels especuladors "Des de Compromís apostem per posar topall als preus del lloguer per evitar que un dret bàsic siga tractat com un negoci de barra lliure. Si els últims anys hem vist preus màxims per a les mascaretes o per al gas... Per què no s'ha de poder topar el preu d'un bé bàsic com és la vivenda?", ha defensat Fuset.

No és la primera vegada que Compromís per València reivindica públicament que des de les administracions autonòmica i estatal, competents en matèria de vivenda, es prenguen mesures per protegir el dret de les persones a tindre un habitatge digne. De fet, en dues ocasions s'han presentat mocions, al ple de l'Ajuntament de València, exigint mesures concretes com que la SAREB, que gestiona el parc de vivenda pública estatal, no puga vendre eixos habitatges a fons voltor. "Davant la gravetat de l'emergència habitacional que estem patint a les principals ciutats de l'estat, és urgent i una qüestió de justícia i responsabilitat de la SAREB siga una entitat amb un enfocament social i que el seu parc de vivendes es pose a disposició de les administracions autonòmiques i locals per ampliar l'oferta pública de vivenda per llogar assequible i poder donar resposta a una majoria social que no pot accedir a habitatge i que està sent expulsada de les seues vivendes per la pujada de preus i la no renovació de lloguers, especialment per l'acció especulativa sense control dels fons d'inversió" ha explicat Isa Lozano, que també ha coincidit amb Pere Fuset en la necessitat de limitar els preus de lloguer per facilitar l'accés de qualsevol persona a una vivenda.

Des de Compromís per València es treballa ja amb les entitats i la resta d'administracions per aconseguir un marc legislatiu que done solucions reals a curt i llarg termini al problema de la vivenda.

Arxivat a:

Destacats