Compromís-Sumar planteja l’eliminació per llei de la mercantilització i la privatització de la sanitat pública

Guardar

Àgueda Micó, cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés
Àgueda Micó, cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés

La cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés, Àgueda Micó, ha explicat hui que una mesura clau que la coalició plantejarà en la pròxima legislatura al parlament espanyol és el blindatge de la gestió pública de la sanitat "i això passa per l’eliminació per llei de les possibilitats de mercantilitzar la salut i privatitzar la gestió".

Així mateix Micó ha remarcat que una altra qüestió fonamental en matèria sanitària que s’ha de resoldre de forma urgent és el pagament del deute sanitari que l'Estat manté amb la Generalitat Valenciana pels desplaçats sanitaris, estimat en més de 800 milions d’euros, "en eixe sentit plantegem el desenvolupament del Fons de Garantia Assistencial i el Fons de Cohesió Sanitària per compensar aquestes despeses sanitàries en el futur a nivell d'atenció primària, assistència hospitalària i dispensació de medicaments".

Compromís-Sumar també impulsarà un pla de xoc per a enfortir l'atenció primària en tot l'Estat garantint un 25% del pressupost total de la sanitat. El pla suposarà el finançament directe perquè les comunitats autònomes puguen augmentar personal, millorar les infraestructures i adquirir material sanitari.

Finalment Micó ha remarcat, dins de les mesures d’enfortiment de la salut pública que planteja Compromís-Sumar, la necessitat d’establir la garantia d'accés universal a l'atenció sanitària pública en tot l'Estat.

Destacats