Compromís-Sumar impulsen una candidatura valenciana "contra l'odi" de PP i Vox

Els caps de llista de Compromís-Sumar defensen la necessitat d'"una veu valenciana potent en el Congrés"

Guardar

Presentació de la candidatura Compromís-Sumar per a les eleccions generals del 23 de juliol
Presentació de la candidatura Compromís-Sumar per a les eleccions generals del 23 de juliol

Les Torres de Serrans de València han sigut testimonis aquest matí de la presentació de la candidatura de Compromís-Sumar a les eleccions generals del 23 de juliol. Uns comicis que la coalició afronta com una "ofensiva contra l'odi" de Partit Popular i Vox. Una candidatura encapçalada, com a caps de llista, per Àgueda Micó (Més), Alberto Ibáñez (Iniciativa) i Nahuel González (EUPV), que representa "la dignitat de la majoria valenciana contra l'odi que la dreta i la ultradreta volen portar a les institucions".

"Necessitem una veu valenciana potent en el Congrés", han reivindicat els representants de Compromís-Sumar, al mateix temps que han anunciat una campanya de porta a porta i centrada en propostes. Malgrat que es descarten actes multitudinaris, la candidata a la presidència del Govern, Yolanda Díaz, sí que visitarà València en els pròxims dies.

Veu valenciana en el Congrés

Entre les diferents propostes, que es desgranaran en campanya, Compromís-Sumar defensarà les inversions i el finançament que necessita la Comunitat Valenciana, la millora del servei de Rodalia i la no ampliació del port de València.

Segons ha afirmat Àgueda Micó, com a cap de llista, "el millor antídot contra el PP i Vox és un govern on Compromís siga la veu valenciana i Sumar aportació i impulse polítiques transformadores".

Alberto Ibáñez, com a número dos, ha destacat que presenten les candidatures en un pont "mentre uns altres entenen la política com una torre contra una altra". A més, ha reivindicat el paper "imprescindible" de la coalició valencianista per a "no tornar a la foscor que representa l'extrema dreta i el dolor que suposa el bipartidisme".

Finalment, Nahuel González, com a número tres, ha garantit que Sumar "ix a l'ofensiva amb il·lusió i amb veu valenciana", destacant que Dies "ha sigut la ministra de Treball que més drets laborals ha donat al poble valencià".

Destacats