Compromís negociarà una candidatura amb Sumar amb lideratge propi

Guardar

Alberto Ibáñez, Joan Ribó, Àgueda Micó i Joan Baldoví durant la reunió de l'executiva de Compromís per València (Jorge Gil)
Alberto Ibáñez, Joan Ribó, Àgueda Micó i Joan Baldoví durant la reunió de l'executiva de Compromís per València (Jorge Gil)

Compromís negociarà durant els pròxims dies una candidatura valenciana al costat de Sumar per a les eleccions generals del 23 de juliol, amb lideratge propi i l'objectiu de constituir "un revulsiu en contra del bipartidisme i del feixisme". La negociació s'establirà directament amb Sumar i no amb Unides Podem.

Així ho ha acordat aquest dimarts a la vesprada l'executiva nacional de la coalició valencianista, reunida per a analitzar els resultats del 28M i per a estudiar la seua adhesió al projecte impulsat per la vicepresidenta del Govern Yolanda Díaz. En la reunió han participat tant el candidat de Compromís a la Generalitat, Joan Baldoví, com l'alcalde de València en funcions, Joan Ribó.

"Tenim capacitat de lideratge, formem part de l'arena política valenciana i per això volem aprofitar aquesta convocatòria electoral per a continuar marcant aqueix lideratge. És essencial que hi haja un projecte d'estricta obediència valenciana en el Congrés", ha declarat la coportaveu de Compromís Àgueda Micó, qui ha cridat a mobilitzar a la ciutadania per a aconseguir un "gran resultat" el 23J.

El també coportaveu Alberto Ibáñez ha defensat l'experiència de Compromís, "lluny d'uns certs tsunamis de la M-30", i el seu espai propi "al marge del bipartidisme i l'extrema dreta". "Hem de liderar al País Valencià una alternativa diferent de la qual es podran sumar ells", ha argumentat.

SENSE SOROLL I AMB MÉS PRUDÈNCIA

Això sí, al seu judici no és moment d'entrar en qui formaran les llistes perquè el 28M demostren que han de "mirar-se menys el melic" i centrar la campanya de les generals en "el que importa a la gent i amb una prudència superar a altres vegades".

"Si alguna cosa han ensenyat aquests resultats és que el soroll no ajuda a mobilitzar al nostre electorat", ha advertit Ibáñez, mentre Micó ha reconegut que el calendari és ajustat i ha remarcat que negociaran "directament amb Sumar".

Arxivat a:

Destacats