Compromís espera que la situació d'Oltra es resolga abans que acabe la legislatura i puga tornar als seus càrrecs

"Açò no és una derrota per a Compromís, és un pas que donem per a posar per damunt els interessos de la gent", remarca Micó

Guardar

Joan Ribó i Àgueda Micó a la seua arribada a la seu nacional de Compromís. Imatge d'Europa Press
Joan Ribó i Àgueda Micó a la seua arribada a la seu nacional de Compromís. Imatge d'Europa Press

Compromís espera que la situació judicial de Mónica Oltra es resolga abans que acabe la legislatura i puga tornar als seus càrrecs i fins i tot ser la candidata a les pròximes eleccions autonòmiques i sota aquesta òptica, plantejaran que una persona assumisca les mateixes responsabilitats que la ja exvicepresidenta.

La coordinadora de Compromís, Àgueda Micó, ha assenyalat: "Que ningú s'equivoque, la nostra peça clau es queda al nostre costat". "Açò no és una derrota per a Compromís, és un pas que donem per a posar per damunt els interessos de la gent i continuar treballant per a guanyar les eleccions", ha agregat.

Àgueda Micó ha mostrat "el suport total i absolut" de Compromís a Oltra i ha ressaltat el seu "acte de dignitat, valentia i generositat a l'altura de les grans persones que transformen la vida de la gent". Ha assenyalat que Oltra és "innocent" i espera una "sentència absolutòria més prompte que tard" i "recupere l'espai de lideratge i siga la candidata a la Generalitat".

El coportaveu i alcalde de València, Joan Ribó, ha insistit que Oltra és una peça "imprescindible" en Compromís encara que "a vegades convé fer un pas al costat per a avançar amb més força". "Que ningú es faça il·lusions, Mónica Oltra és una peça imprescindible de Compromís i ho tornarà a ser el dia que torne i es demostre que és totalment innocent".

Així, Ribó ha remarcat que és una persona que "ha sigut i continua sent imprescindible" i que "treballaran braç a braç amb ella" pese al "pas al costat" que ha donat. "A vegades, és la millor manera per a avançar després amb força", ha agregat.

El coportaveu per part d'Iniciativa i director general de Coordinació de la vicepresidència que fins ara ocupava Oltra, Alberto Ibáñez, ha assenyalat que "no comparteix" la decisió de l'exvicepresidenta, però ha agraït la seua "immensa generositat".

"Fins ara Mónica Oltra ha aconseguit xicotetes revolucions irreversibles", ha remarcat i ha subratllat que la seua última acció política va ser proposar que les netejadores siguen funcionàries, així com ha remarcat la seua labor al capdavant de dependència que "ha fet que ens convertim en les millors comunitats en dependència quan érem de les pitjors".

Ibáñez ha manifestat: "Hui guanyen els dolents, hem perdut aquesta batalla, però Compromís amb Oltra al capdavant guanyarà la guerra contra els poderosos i aquells que han aconseguit que s'aparte". El coportaveu també ha indicat que la decisió sobre la persona que substituirà a Oltra es prendrà en breu.

Per part de VerdsEquo, Juan Ponce ha mostrat el seu "agraïment infinit" a Oltra per la seua "generositat" i ha reconegut que ha patit una "persecució infame", ja que "no hi ha cap prova ni cap declaració que justificara la imputació".

Destacats