Compromís, disposat a dialogar amb Yolanda Díaz per al seu projecte polític però "sempre des de l'autonomia"

Podem diu que és la seua candidata i que els dona "esperança" perquè "dos més dues suma sempre"

Guardar

Abraçada entre Yolanda Díaz i Mónica Oltra
Abraçada entre Yolanda Díaz i Mónica Oltra

La síndica de Compromís en Les Corts, Papi Robles, ha garantit aquest dimecres que la seua coalició està disposada a dialogar i valorar el nou projecte polític que impulsarà la vicepresidenta del Govern Yolanda Díaz a l'esquerra del PSOE, encara que "sempre des de la capacitat d'autonomia".

Així ha valorat l'anunci de la també ministra de Treball que aquesta primavera iniciarà el procés d'escolta per a impulsar un nou projecte de país "ampli, nou, modern, democràtic i diferent" i "de majories".

Robles, a preguntes dels periodistes abans del ple, ha insistit que Compromís sempre està disposat a valorar "diferents espais" i ha destacat la importància del diàleg dins dels moviments socials. "Estarem sempre predisposades", ha subratllat.

En qualsevol cas, ha posat l'accent que se centraran en "el que siga millor per a defensar els interessos valencians" en l'àmbit nacional i en "tot el que servisca per a millorar l'espai de representació". "Explorarem les vies -ha repetit-, dialogarem com sempre en Compromís", encara que no ha volgut avançar "en quina direcció" anirà aqueix procés.

Per part seua, la síndica d'Unides Podem, Pilar Lima, s'ha mostrat emocionada i il·lusionada pel procés que obrirà Díaz, ja que "venen uns mesos de connectar amb la societat civil".

"Yolanda és la nostra candidata i l'abrigallarem i espentar perquè ens dona molta esperança", ha asseverat davant la possibilitat d'establir un projecte "ampli i molt il·lusionant".

Dit això, Lima ha assegurat que en l'"ADN" de Podemos sempre ha estat la capacitat de dialogar perquè "dos més dues suma sempre".

Arxivat a:

Destacats