Compromís denuncia que "estan prenent el pèl als usuaris del tren i per Pasqua no s'han recuperat les freqüències de trens anteriors a la pandèmia"

Mulet: "Els usuaris del tren de rodalia i MD comprovaran que segueixen sense els cacarejats serveis precovid"

Guardar

El senador de Compromís, Carles Mulet
El senador de Compromís, Carles Mulet

Les freqüències ferroviàries al País Valencià, segons el senador de Compromís Carles Mulet, "segueixen amb buits de fins a cinc hores sense trens", la qual cosa demostra que "malgrat la propaganda institucional que tot va tan bé, segueix sense recuperar-se la dignitat del servei, ni les freqüències anteriors a la pandèmia, la qual cosa està desmantellant alguns serveis com per exemple entre el Maestrat i Castelló-València que tant van costar d'implantar o la falta de confiança dels usuaris al tren, farts de demores i cancel·lacions entre Caudiel i Sagunt, Alacant i Villena o de l'abandó de la C3 València-Bunyol-Utiel i la línia Xàtiva-Alcoi".

Mulet ha assenyalat com "lamentablement els usuaris del tren de Rodalia i MD comprovaran, després de les vacances de Pasqua, que segueixen sense les esbombades freqüències, la qual cosa deixarà al tren en baixes xifres d'ús". Renfe va anunciar el mes passat que havia incorporat a la seua mitjana distància nous serveis, fins a 4.298 setmanals en la mitjana distància i que la circulació de Rodalia se situava en el 90% respecte a l'oferta prèvia a la pandèmia.

El portaveu de Compromís al Senat ha denunciat a més que els trens han passat de 24 al dia a 18, que "existeixen franges de massa hores de buit sense els trens previstos en les Obligacions de Servei Públic". Així Mulet ha posat com a exemples de les 09.00 a les 14 hores sense trens entre Castelló i Vinaròs o de 09.25 a 13.08 de Vinaròs a Castelló.

"Aquesta absència de trens en franges centrals del matí i vesprada en els dos sentits fa un mal servei al servei i als veïns i visitants de moltes localitats. Parlem de persones que treballen en aquests municipis, que acudeixen a ells per qüestions mèdiques o d'estudis i que no tenen més remei que encendre motors de cotxes perquè el transport públic i col·lectiu no s'adapta a les seues necessitats, la qual cosa en poc contribueix a la lluita contra el canvi climàtic i la sinistralitat en carretera", agrega Mulet.

La coalició sosté que "la pandèmia ha sigut l'excusa per a depreciar i retallar el servei" en nombrosos municipis i, en uns altres, com en la línia València-Conca, per al seu tancament després de dècades d'abandó, amb l'argument dels temporals.

Destacats