Compromís demana que es dignifiquen les condicions laborals de moltes treballadores de la llar que no aconsegueixen l'SMI

Guardar

El senador de Compromís, Carles Mulet
El senador de Compromís, Carles Mulet

Compromís vol que l'extensió de drets que s'ha produït en els últims temps entre els treballadors abast d'una vegada a grans borses de treball irregular com és el cas de les ocupacions de la llar. "Es tracta majoritàriament de dones, que continuen alienes als salaris mínims, els descansos i sotmeses en massa ocasions a abusos pels seus ocupadors", ha indicat el senador de la coalició, Carles Mulet.

Per aquest motiu ha registrat una extensa pregunta al Govern en la qual recorda que els sindicats xifren en prop de 600.000 les afiliades al sistema especial d'empleades de llar, per la qual cosa prop de 200.000 persones treballen hui dia al nostre país de forma submergida, en moltes ocasions en situacions d'autèntic abús, sense els descansos i pagues. "Igual que hem vist grups d'inspectors en la fira de Sevilla escortats per agents de la Policia Nacional per a veure les condicions de treball, seria bo que el Govern posara una Bústia del Frau específic per a aquest Col·lectiu i que es fera una campanya d'Inspeccions de Treball per a evitar el frau en aquest col·lectiu tan feble de treballadores i treballadors", ha proposat.

El senador demana conéixer el nombre de denúncies rebudes via la bústia de denúncies del frau de la Inspecció de Treball, així com el resultat de les campanyes d'inspeccions realitzats en relació amb les empleades de la llar, si s'han detectat irregularitats i impost sanciones o si han servit per a aconseguir que isquen de les freqüents situacions d'explotació i abusos.

"A vegades llegim notícies sobre les grans discussions, molt lícites, d'actualitzacions de salaris a l'IPC, percentatges en convenis, drets de funcionaris o els sous dels polítics i no hem de romandre aliens a situacions d'abusos que es donen al nostre país com si res passara", afig.

Destacats