Compromís demana la compareixença urgent del ministre i del president de la RFEF perquè informen de la seua actuació davant l'escàndol de la Supercopa a Aràbia

Mulet assegura que "primer Luis Rubiales i posteriorment des del Ministeri han de comparéixer de forma urgent per a aclarir fins a l'última actuació en aquest assumpte"

Guardar

El senador de Compromís, Carles Mulet
El senador de Compromís, Carles Mulet

El senador de Compromís Carles Mulet, ha demanat hui la compareixença del president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, en seu parlamentària perquè aclarisca "de manera urgent i immediata els fets que s'han conegut sobre la celebració a Aràbia de la Supercopa espanyola en la qual, suposadament, s'haurien cobrat comissions, a tenor del publicat hui per alguns mitjans de comunicació del país".

Per al representant valencianista, també ha de parlar el departament del Ministre de Cultura i Esports, com a encarregat de sostindre la política del Govern en la matèria. "Urgeixen primerament intervencions urgents fins a poder resoldre aquesta situació, realitzar les inspeccions necessàries per a comprovar si es van fer pagaments irregulars de comissions i obrir un debat rigorós, seré i eficient basat en els valors de l'esport i no de l'oligopoli econòmic o les comissions, valors aliens a l'esportivitat i al joc net".

Mulet ha reclamat que "el futbol i l'esport són valors importants i reclams a protegir" i, si bé la majoria d'esportistes, treballadors de l'esport i empresaris són gent honrada "és important que aquest escàndol no es tanque en fals com uns altres", per la qual cosa és important "que s'articule així mateix un pla urgent i extraordinari perquè Hisenda analitze si alguns clubs o jugadors han actuat de manera irregular incrementant els seus estratosfèrics ingressos o eludint controls o procediments perquè cap dubte enterbolisca l'esport espanyol".

El senador ha afegit que "haurien de prendre's mesures cautelars de manera urgent perquè no quede cap ombra de dubte davant la celebració en l'exterior d'esdeveniments esportius". La coalició valencianista considera fonamental que aquestes activitats es realitzen sempre en territoris en els quals es respecten els drets humans, on no es castiguen les creences de les persones o la seua ideologia.

"El més raonable seria que la Supercopa d'Espanya, igual que la Lliga, se celebren al nostre país. L'un altre no té massa sentit", ha afegit.

Destacats