Compromís construirà un nou centre de salut en Saïdia si Ribó és reelegit com a alcalde

Seria un edifici de quatre altures i una superfície de 1.600 metres quadrats, tal com s'ha compromés la formació

Guardar

Papi Robles i altres membres de Compromís, en l'acte de campanya de presentació d'un nou centre de salut en Saïdia
Papi Robles i altres membres de Compromís, en l'acte de campanya de presentació d'un nou centre de salut en Saïdia

Compromís pretén garantir l'accés de qualitat a la sanitat per a tots els veïns i veïns de València i si Joan Ribó és reelegit alcalde de València, construirà un nou centre de salut en Saïdia. Així ho ha anunciat la síndica de Compromís en Les Corts i número 2 de la llista a l'Ajuntament de València, Papi Robles, aquest dissabte en un acte de campanya al parc de Marxalenes.

Robles ha recordat que l'actual centre de salut es troba en un local de planta baixa en un edifici residencial de 1979 al carrer Just Ramírez, número 46, amb una superfície que podria ser d'un establiment comercial.

Per aquest motiu, Compromís planteja construir un nou edifici en la parcel·la qualificada de Sistema Local Edificis Públics (SP), que se situa en l'encreuament dels carrers Just Ramírez amb Doctor Oloriz.

En aquest sentit, la número 2 de la llista encapçalada per Ribó en les eleccions municipals d'aquest 28 de maig, ha explicat que "els usuaris del districte guanyarien un edifici dedicat a la salut de quatre plantes que permetria ampliar els serveis que presta actualment el centre de salut i modernitzar unes instal·lacions que, considerem, es mereix ja el veïnat de la Saïdia".

Així seria el nou centre de salut

La proposta arquitectònica és la d'un edifici de quatre altures de 1.600 metres quadrats amb un pati de 176 metres quadrats. El planejament permet fins a sis, però des de Compromís consideren que no fa falta un impacte visual major. En total, les obres podrien tindre un cost aproximat de 2,2 milions d'euros.

Robles ha assenyalat que en els últims mesos "s'ha vist com la ciutadania de la Saïdia ha donat un exemple de mobilització amb les naus de Guatla, que el govern municipal salvarà i reformularà en un nou espai amb dotacions".

Igualment, ha destacat que el partit "es va comprometre a millorar el districte amb aquelles necessitats específiques de la població, per això aquesta proposta va en la línia del qual reclama el seu veïnat i el que necessita el districte, a més que la salut és un tema troncal del programa".

Per les característiques plantejades, el nou centre de salut de la Saïdia serà "molt similar" al que s'ha obert recentment en Tres Forques, un centre que en la seua planta baixa compta amb zona d'extraccions, pediatria i maternal. També inclou una base SAMU amb accés directe des del carrer.

En la primera planta se situa l'àrea de medicina familiar amb 14 consultes i en la segona planta se situen altres huit consultes de medicina familiar i la zona d'administració. La planta del soterrani es reserva per a instal·lacions, magatzems i vestuaris de personal.

BIBLIOTEQUES 24 HORES

D'altra banda, l'alcalde de València i candidat de Compromís a la reelecció, Joan Ribó, ha promés que, si governa després de les eleccions del pròxim 28 de maig, obrirà les biblioteques municipals les 24 hores en època d'exàmens per als estudiants, "una demanda que els joves sempre plantegen per a facilitar la seua tasca".

Ribó ha assenyalat que els estudiants en períodes d'exàmens "estan infinitat d'hores estudiant davant dels llibres o les anotacions i cadascú té uns ritmes i aquests no sempre es corresponen als horaris de les biblioteques municipals, amb horaris més estrictes".

"Per això, considerem que és necessari que el govern municipal siga sensible a aquestes qüestions i faça un esforç per a ajudar als nostres estudiants amb l'obertura 24 hores dels centres quan tinguen exàmens", ha destacat.

El primer edil, que traslladarà la proposta al veïnat de Patraix aquesta vesprada en un nou acte de la campanya 'Riboluciona València', ha considerat que "estudiar a casa a vegades és difícil i, per tant, Compromís vol posar-lo fàcil i ajudar als estudiants d'aquesta ciutat".

"Igual que existeixen biblioteques d'universitats de guàrdia, volem que en períodes d'exàmens les biblioteques municipals estiguen també obertes a les nits", ha reiterat.

En la proposta de Compromís, aquests períodes extraordinaris d'obertura serien per als exàmens universitaris de gener i juny, els períodes previs a selectivitat i s'avaluaria si és necessari ampliar-los en altres moments de l'any.

Destacats