Compromís celebra la supressió del canvi d’hora

Guardar

monica-alvaro
monica-alvaro

La portaveu adjunta i portaveu de Compromís en la Comissió d’Afers Europeus en les Corts Valencianes, Mònica Álvaro, ha manifestat que “des de Compromís celebrem que la Comissió Europea propose la supressió dels canvis d’hora d’hivern i estiu”, després de conèixer l’anunci fet hui pel president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker.

Segons Álvaro, “és una pràctica que potser tenia sentit quan es va aprovar en 1974, però segons els experts l’estalvi energètic és cada vegada menor i hui en dia molts estudis posen en qüestió aquest estalvi. En canvi, el que sí està comprovat és que els canvis d’hora afecten a la salut i la vida quotidiana de les persones, sobretot dels menuts i els majors. Patim jet-lag, s’incrementen els accidents i el nostre rellotge intern es descontrola”.

“A més a més, cal destacar que aquesta proposta ha comptat amb el suportde més d’un 80% dels participants en la que ha sigut la consulta amb més participació de totes les realitzades dins el marc de la Unió Europea, amb més de 4’6 milions de participants”.

“I és que la gent està interessada en aquest assumpte perquè els horaris afecten molt a la nostra vida quotidiana. El temps de qualitat és sinònim de benestar. Per això des de Compromís estem treballant aquest tema durant tota la legislatura. En eixe sentit, fa uns mesos presentàrem una proposta a la Comissió d’Afers Europeus per suprimir el canvi d’hora, la qual vam aprovar amb els vots de tots els grups excepte del Partit Popular que es va abstindre”.

“Però, a més a més, vam modificar els pressupostos de 2017 per incloure una partida de foment del treball que permet conciliar amb la vida personal i familiar, hem proposat fer un estudi sobre les polítiques d’usos del temps de la Generalitat, així com campanyes de sensibilització per fomentar horaris saludables, entre d’altres propostes”.

“La supressió dels canvis d’hora és només un primer pas pel que fa a tindre uns horaris més saludables. Ara hem d’encetar el debat per tornar al fus horari que ens correspon i per establir uns horaris que permeten conciliar i gaudir de més temps personal”, ha conclòs la diputada Mònica Álvaro.

Arxivat a:

Destacats