Compromís planteja un nou horari de Metrovalencia: fins a la matinada entre setmana i les 24 hores els caps de setmana

La proposta inclou estendre fins a les 2:30 hores el metro i tramvia entre setmana i que funcione les 24 hores del dia durantes els caps de setmana

Guardar

Un comboi de Metrovalencia
Un comboi de Metrovalencia

Ampliar el servei de Metrovalencia i estendre el seu horari a la nit entre setmana i també durant els caps de setmana. Aquesta és la principal reivindicació de Compromís en Les Corts; i, per això, Ferran Barberà, diputat de la formació, ha plantejat en seu parlamentària una proposició no de llei.

D'aquesta manera, Compromís planteja estendre els horaris del servei de metro i tramvia fins a la matinada entre setmana i durant els 24 hores de divendres a diumenge. En concret, la proposta detalla que els metros i tramvies circulen fins a les 2.30 hores; mentre, que el servei estiga operatiu les 24 hores del dia els divendres, dissabtes i diumenges.

Des de Compromís s'argumenta que, en l'actualitat, el servei especial nocturn de Metrovalencia se circumscriu a determinades jornades específiques al llarg de l'any com per exemple durant les Falles, la Nit de Sant Joan o Nit de cap d'any. En canvi, des de la formació exposen que les xarxes de transport públic d'altres grans ciutats com Madrid i Barcelona sí que tenen un horari més ampli.

Un grup de joves, durant un servei nocturn de Metrovalencia
Un grup de joves, durant un servei nocturn de Metrovalencia

Així, Compromís considera "important" oferir un servei nocturn que "facilite els desplaçaments a les persones que treballen o estudien fins a la nit durant la setmana", así com a aquelles persones que "volen gaudir del seu temps lliure".

Necessitat d'ampliar la xarxa a més localitats

A més de reclamar l'ampliació dels horaris de funcionament de Metrovalencia, Compromís també ha assegurat que l'aposta "ferma" pel transport públic s'ha de fer a través d'engrandir la xarxa de Metrovalencia perquè aquesta arribe a més municipis.

Especialment, expliquen des del partit, en aquells municipis —com Aldaia, Alaquás o Xirivella— que porten anys reivindicant l'arribada del metro a les seues localitats i que encara no compten amb un servei de metro i tramvia com sí ho tenen altres punts de la comarca.

Destacats