La comissió per a la millora de l'eficiència de la despesa iniciarà els seus treballs esta setmana

Guardar

La portaveu del Govern valencià i consellera d'Hisenda, Ruth Merino
La portaveu del Govern valencià i consellera d'Hisenda, Ruth Merino

La portaveu del Govern valencià i consellera d'Hisenda, Ruth Merino, ha avançat que l'òrgan col·legiat creat per a impulsar un nou enfocament de gestió celebrarà este divendres la seua primera reunió. Concretament, la Comissió Interdepartamental per a la Millora de l'Eficiència de la Despesa Pública de la Generalitat iniciarà els seus treballs esta setmana amb la primera comesa d'abordar una anàlisi comparativa de l'ús dels recursos públics amb altres comunitats autònomes.

En declaracions realitzades en la roda de premsa posterior al ple de l'Executiu, Merino ha avançat que el nou òrgan col·legiat creat la setmana passada pel Consell per a impulsar un nou enfocament de gestió celebrarà este divendres la seua primera reunió.

Tal com ha precisat, s'ha convocat ja als integrants del grup de treball format per representants dels servicis econòmics de totes les conselleries, i, en esta primera fase, la comissió analitzarà, de manera comparativa amb altres autonomies, la despesa pública realitzada en l'exercici de 2022, l'últim sobre el qual es tenen dades completes.

La intenció és començar ja a treballar per a aconseguir l'eficiència en "cada euro dels valencians que es destina a les polítiques públiques", amb "l'objectiu final d'optimitzar l'ús dels recursos públics, alguna cosa que tenim al cap cada dia", ha indicat la consellera.

La nova comissió, que actuarà de manera coordinada amb els diferents departaments de la Generalitat i el seu sector públic instrumental, promourà un sistema d'avaluació contínua basat en indicadors d'eficàcia, així com l'elaboració de plans estratègics sectorials amb la finalitat d'assegurar l'eficàcia en l'ús dels recursos.

Derogació de la UVE

D'altra banda, el ple del Consell ha aprovat el decret que deroga la Unitat Valenciana d'Emergències (UVE), una decisió que, com ha explicat Ruth Merino, s'inscriu en el procés de revisió del sector públic instrumental amb l'objectiu d'evitar duplicitats i optimitzar els recursos públics existents.

Merino ha exposat que la comesa encomanada a la UVE pot desenvolupar-se en el marc de les funcions de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i del Sistema Integrat de Gestió d'Emergències 112. "Es tracta, en definitiva, d'una mesura de racionalització i de millora de l'eficiència dels recursos públics", ha dit.

Acció popular davant l'últim cas de violència de gènere

A més, el Consell ha autoritzat l'Advocacia General de la Generalitat a exercitar l'acció popular en el cas relacionat amb l'assassinat a l'Alfàs del Pi de Rocío de la Palma, víctima de violència masclista.

L'objectiu d'esta actuació institucional de la Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge en cas d'assassinats de dones és conjuminar esforços i visibilitzar de manera conjunta el rebuig als actes de violència de gènere.

Merino ha recordat en este sentit la importància de denunciar qualsevol situació de maltractament.

Així mateix, el Consell ha aprovat el nomenament de la biòloga Ángela Pérez Pérez com a presidenta del Consell Social de la Universitat de València-Estudi General.

Ángela Pérez, empresària espanyola dedicada al diagnòstic genètic, va rebre en 2022 el Premi Rei Jaume I a la Persona Emprenedora, i, com a tal, forma part de l'Alt Consell Consultiu en I+D+i de la Generalitat Valenciana.

Informes d'Agricultura

Ruth Merino ha estat acompanyada en la roda de premsa pel conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, que ha comparegut per a explicar els informes presentats al Consell sobre la detecció de la malaltia de la llengua blava a la província d'Alacant i la situació del sector de la pesca en la Comunitat Valenciana.

El Ple ha estudiat les mesures adoptades per la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca després de la recent confirmació a Orihuela d'un primer cas del serotip 4 del virus de la llengua blava. A més, també ha analitzat un informe de la Conselleria de suport al sector pesquer de la Comunitat Valenciana, en el qual proposa al Ministeri d'Agricultura el desballestament selectiu de les embarcacions menys rendibles.

Arxivat a:

Destacats