Colomer destaca que "la vinculació de la gastronomia amb la sostenibilitat ha de tractar-se com una certesa"

El titular de Turisme ha inaugurat les jornades de Gasterra UA-Dénia sobre 'Reptes i oportunitats del Turisme Gastronòmic Sostenible'

Guardar

Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, durant la inauguració de les jornades sobre ‘Retos y oportunidades del Turismo Gastronómico Sostenible’
Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, durant la inauguració de les jornades sobre ‘Retos y oportunidades del Turismo Gastronómico Sostenible’

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "la vinculació de la gastronomia amb la sostenibilitat i, en concret, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS), ha de tractar-se com una certesa" i ha afegit que "el viatge d'inspiració gastronòmica ha de basar-se en el reconeixement de l'autenticitat".

Per a Colomer "la gastronomia té un valor enorme per a atrapar a una franja de comprats emissors, que s'inspiraran en el no remordiment a l'hora de triar destinació".

El titular de Turisme ha realitzat aquestes declaracions a Dénia durant la inauguració de les jornades sobre 'Reptes i oportunitats del Turisme Gastronòmic Sostenible', organitzades pel Centre de Gastronomia del Mediterrani Gasterra UA-Dénia, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i l'Ajuntament de Dénia.

L'alcalde del municipi, Vicent Grimalt, qui també ha participat en la inauguració, ha remarcat que "el turista gastronòmic és plenament conscient de què menja, viu, experimenta", per la qual cosa ha incidit a situar "la gastronomia com a recurs turístic de primer ordre". En aquest sentit, ha recordat que "Dénia ha presentat el seu Pla de Sostenibilitat en Destinació en el qual la gastronomia és un eix central".

Aquestes jornades reuneixen en el CdT de Dénia a un grup d'experts del sector turístic per a analitzar des de diferents perspectives l'impuls al turisme gastronòmic, la necessària sostenibilitat i el desenvolupament del turisme local i comarcal.

Lliurament de reconeixement als Moros i Cristians de Dénia

D'altra banda, el secretari autonòmic de Turisme aprofitant la seua visita a la localitat, ha fet lliurament a la presidenta de la Federació de Moros i Cristians de Dénia (FEMMICC), Sonia Pérez, la placa que acredita la Festa de Moros i Cristians del municipi, com a Festa d'Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana.

Destacats