Colomer destaca que l'enoturisme "juga un paper fonamental per a entendre el nostre posicionament en el sector turístic"

Colomer ha participat, juntament amb el president de la Federació d'Enoturisme de la Comunitat Valenciana, en la presentació del nou catàleg d'experiències 'Es Enoturismo'

Guardar

Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, en la presentació del catàleg "Es Enoturismo"
Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, en la presentació del catàleg "Es Enoturismo"

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que l'enoturisme "juga un paper fonamental per a entendre el nostre posicionament en el sector turístic", i ha explicat que es tracta d'un producte turístic que "ens aporta autenticitat i ens identifica en un mercat cada vegada més global".

Francesc Colomer ha fet aquestes declaracions en la presentació del nou catàleg d'experiències 'Es Enoturismo', on ha participat juntament amb el president de la Federació d'Enoturisme de la Comunitat Valenciana, Sergio Garrido.

Aquesta nova publicació està impulsada per la Federació en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i recull l'oferta enoturística de més de 100 empreses especialitzades de les quatre Rutes del Vi de la Comunitat, que són Alacant, Castelló, Utiel-Requena i València.

Colomer ha mostrat el seu respecte i agraïment a la Federació d'Enoturisme de la Comunitat, per impulsar aquest nou catàleg, al mateix temps que ha reconegut l'esforç que han portat a cap les empreses, ja que, al seu judici, "que enguany es presenten 155 experiències és tot un assoliment, sobretot en un món com en actual que premiarà la diferenciació i la singularitat".

A més, ha explicat que des de Turisme col·laborem amb la Federació d'Enoturisme a través d'una subvenció nominativa de 60.000 euros en 2022, i ha reafirmat "la importància d'aquesta aliança i la intenció de mantenir-la en 2023 a través d'una nova resolució".

Per la seua banda, el president de la Federació d'Enoturisme de la Comunitat Valenciana, Sergio Garrido, ha recalcat que més de 100 empreses ofereixen més de 155 experiències en el nou catàleg, la qual cosa al seu judici és una "aposta de les empreses pel turisme i per la promoció del vi com a element d'atracció del visitant i de posada en valor del territori".

155 propostes per a gaudir de l'enoturisme

El catàleg 'Es Enoturismo' reuneix, en la seua quarta edició, més de 155 activitats per a gaudir de l'enoturisme en la de la Comunitat Valenciana. Entre les propostes es poden trobar activitats relacionades amb la verema i vinyers, plans per a gaudir en família o amb amics, així com amb la gastronomia.

Així, es podran conéixer tots els secrets de la verema a la Comunitat Valenciana i fins i tot realitzar la recol·lecció manual i trepitjat tradicional del raïm, participar en les diferents festes de la verema, o visitar els cellers i degustar els brous de la zona maridats amb un menú especial.

A més, el catàleg també ofereix la possibilitat d'apuntar-se a la Wine Academy en algun dels cellers participants per a convertir-se en sumillers aficionats. En aquesta publicació també hi ha 'enopacks' i escapades de finalització de setmana on el visitant podrà triar nombroses experiències que inclouen visites guiades, allotjament en establiments singulars, tastos de vi i menús maridats.

Totes les propostes podran consultar-se en la web oficial de la Federació d'Enoturismo de la Comunitat Valenciana.

Destacats