Ciutadans regala llibres al Consell per Nadal, com 'La història interminable' pel finançament autonòmic

Els diputats de Cs regalen títols com 'La historia interminable', 'El Principito', 'Platero y yo' i 'Archipiélago Gulag', entre altres

Guardar

La síndica de Ciutadans (Cs), Ruth Merino, en una llibreria
La síndica de Ciutadans (Cs), Ruth Merino, en una llibreria

Ciutadans (Cs), amb motiu de les festes nadalenques, ha regalat llibres als onze consellers i al president de la Generalitat, Ximo Puig. Els objectius de la campanya són, a més de donar suport a la cultura i fomentar la lectura, posar als membres del Consell enfront de l'espill, amb títols com 'La història interminable' de Michael Ende per al conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en clara referència a l'etern ajornament de la reforma del sistema de finançament autonòmic o 'La força de la Fe i el Poder de la Pregària en la curació de les malalties' per a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, com a crònica de la seua gestió de la pandèmia.

La mateixa síndica de Ciutadans (Cs), Ruth Merino, va aprofitar l'últim ple de les Corts per a entregar en mà el seu regal al president Ximo Puig, el llibre 'L'Huracà Català' de Sandrine Morel, amb el qual va voler traslladar-li al cap del Consell els perills del nacionalisme. Altres títols que destaquen són 'Arxipèlag Gulag' d'Alexander Solzhenitsyn per al vicepresident Héctor Illueca; 'Els totalitarismes' de Hannah Arendt per a la vicepresidenta Mónica Oltra; i 'El Principito' per al conseller d'Educació, Vicent Marzà.

Així mateix, Ciutadans ha regalat 'Un món feliç' d'Adolf Huxley a la consellera de Transparència, Rosa Pérez, per a denunciar el perill de la intromissió de l'estat en la societat; 'L'Home Invisible' de HG Wells per a la consellera d'Innovació i Universitats, Carolina Pascual, per a evidenciar la seua "irrellevant" gestió; i, 'Els enemics del comerç' d'Antonio Escohotado per al conseller d'Economia, Rafa Climent, per a defensar la importància dels autònoms, les pimes o els emprenedors en l'economia valenciana.

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha rebut per part de Ciutadans un dels clàssics de la literatura espanyola, 'Platero i jo', de Juan Ramón Jiménez, que conta la vida del ruc Platero. Al conseller d'Obres Públiques, Arcadi España, Cs li ha regalat 'Estranys en un tren' de Patricia Highsmith; i a la titular de Justícia, Gabriela Bravo, 'La separació de poders' de Montesquieu.

Merino ha apostat per "aprovar mesures per a fomentar la lectura i fer costat a les biblioteques, editorials, llibreries, distribuïdors, autors i il·lustradors". Sobre aquest tema, ha avançat que Cs ha presentat una Proposició No de Llei per a promocionar la lectura a la Comunitat Valenciana que proposa més subvencions per a promocionar les obres d'autors i autores valencianes, més finançament per al programa de biblioteques d'aula i més fons per al programa d'especialització del professorat en el desenvolupament de la competència lectora. També, reclama la posada en marxa del programa 'Tria un llibre en complir sis anys' i continuar impulsant accions per a la promoció lectora en el públic general.

Destacats