Ciutadans rebutja la taxa turística i exigeix mesures per a salvar al sector després de la pandèmia i la crisi energètica

Carlos Gracia: "Els grups del tripartit estan preocupats per seguir llastrant la competitivitat del turisme sol per prejudicis ideològics"

Guardar

El diputat de Ciutadans (Cs) a Les Corts Carlos Gracia
El diputat de Ciutadans (Cs) a Les Corts Carlos Gracia

El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts Carlos Gracia ha rebutjat frontalment la taxa turística i ha exigit mesures per a salvar al sector durament castigat per la pandèmia i l'actual crisi energètica. "No és el moment de pensar en cap mena de taxa, és el moment d'ajudar el sector a eixir de la crisi", ha defensat.

Gracia ha subratllat que el turisme és el principal motor de desenvolupament econòmic a la Comunitat Valenciana, ja que suposa el 15 % PIB i el mateix percentatge d'ocupació. Sobre aquest tema, ha denunciat que "actualment es troba sumit en una de les majors crisis que haja pogut viure en la seua història, primer per les restriccions a la mobilitat, la qual cosa va suposar un tancament complet; i després, per la crisi energètica amb uns augments dels costos, en molts casos, inassumibles".

"És el moment de posar en marxa polítiques que ajuden a compensar aquesta situació", ha considerat el diputat del grup parlamentari liberal, al mateix temps que ha lamentat que "en lloc d'això, els grups que sustenten el Consell estan preocupats per continuar llastrant la competitivitat del sector només per prejudicis ideològics".

D'altra banda, Carlos Gracia ha explicat que "aquest sector aporta a les arques públiques, per recaptació, molt més del que rep", per la qual cosa ha qualificat de "contrasentit" la taxa turística que plantegen els grups del Botànic. "Des de Cs ens oposem frontalment a cap mena d'impost que llastre la competitivitat d'aquest sector", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats