Ciutadans presenta una esmena als PGV per a frenar la pujada de sous que planeja el Consell

Guardar

La síndica de Ciutadans en Les Corts, Ruth Merino
La síndica de Ciutadans en Les Corts, Ruth Merino

Ciutadans (Cs) ha presentat una esmena als pressupostos de la Generalitat Valenciana (PGV) per a 2022 amb l'objectiu de frenar la pujada salarial que planeja el Consell. Així ho ha afirmat la síndica de Cs en Les Corts valencianes, Ruth Merino, qui ha considerat que plantejar aquest increment és "incomprensible i un insult per als valencians" en l'actual escenari després d'una pandèmia, "amb moltes famílies i empreses passant dificultats econòmiques".

La líder del grup parlamentari liberal ha criticat que el Consell haja aprofitat l'articulat del projecte de pressupostos per a incloure una pujada salarial del 2 % que afectaria el Consell, als alts càrrecs, al personal eventual i als directius del sector públic. "És vergonyós que mentre els autònoms i pimes es veuen obligats a tancar els seus negocis, el Consell vulga apujar-se el sou", ha subratllat, al mateix temps que ha considerat que "hi ha altres qüestions molt més urgents i importants per als valencians, com solucionar les llistes d'espera sanitàries, eliminar els barracons en els col·legis o ajudar als sectors econòmics més afectats per les restriccions sanitàries".

Per això, Merino ha recordat que Ciutadans ha presentat 485 esmenes, centrades en fer costat als joves, amb un pla de complements salarials (dotat de 46 milions d'euros), un pla d'ajudes per a comprar un habitatge (30 milions d'euros) i un xec bebé de 200 euros mensuals per a fomentar la natalitat. A més, Cs advoca per la reducció de despesa supèrflua i per la creació d'un Fons de Reconstrucció de 1.400 milions d'euros per a lluitar contra la precarietat, reforçar la sanitat i fer costat als sectors econòmics més importants.

 

Destacats