Ciutadans exigeix la convocatòria urgent de la Diputació Permanent pels incendis

La formació demana que les conselleres Bravo i Mollà expliquen com es troben els diferents focs de la Comunitat Valenciana i quines accions de prevenció s'estan desenvolupant

Guardar

Eduardo del Pozo, diputat de Ciutadans en Les Corts
Eduardo del Pozo, diputat de Ciutadans en Les Corts

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha exigit la convocatòria urgent de la Diputació Permanent de la cambra valenciana, amb fi de rendir comptes sobre els últims esdeveniments relacionats amb els incendis en la Comunitat Valenciana. La formació liberal ha demanat que compareguen la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, per a donar comptes de l'actual situació dels incendis actius i les mesures preventives dutes a terme per Agricultura i Medi ambient.

Cs ha demanat a la consellera de Justícia que explique la situació en la qual es troben els diferents incendis forestals en el territori valencià, com per exemple els de la zona de Begís i la Vall d'Ebo "els quals han arrasat ja més de 33.000 hectàrees". En aquesta línia, el diputat Eduardo del Pozo, ha sol·licitat que "Mollà comparega per a informar sobre les accions que des de la seua Conselleria s'estan realitzant en matèria de prevenció d'incendis", ja que com ha detallat el parlamentari "ens trobem en una situació de risc extrem".

Del Pozo ha manifestat "la necessitat d'augmentar els mitjans materials, humans i econòmics per a prevenir futurs focs". En aquesta línia, el parlamentari liberal ha lamentat que "només es tinga al cap la importància de la prevenció quan el mal ja està fet" i ha afirmat que és important "millorar la sostenibilitat dels boscos, lluitar contra la desertificació i detenir la degradació i pèrdua de la biodiversitat". "S'ha de fomentar l'agricultura i la ramaderia per a millorar en la prevenció d'incendis", ha conclòs del Pozo.

Arxivat a:

Destacats