Ciutadans demana un pla d'ocupació autònoma per als pròxims quatre anys

Guardar

Tony Woodward, diputat de Ciutadans a Les Corts
Tony Woodward, diputat de Ciutadans a Les Corts

Ciutadans (Cs) ha exigit l'elaboració d'un Pla d'Ocupació de la persona autònoma, en col·laboració amb les entitats i organitzacions del sector, per als pròxims quatre anys. Així ho ha explicat el diputat de Cs Tony Woodward, durant el ple de les Corts, en el qual ha lamentat que el col·lectiu dels autònoms no estiga en l'agenda del Consell, malgrat que en la Comunitat Valenciana hi ha 350.000 persones autònomes.

Aquest pla, tal com ha assenyalat Woodward, ha d'incloure mesures per a afavorir l'autoocupació, per a millorar la formació, per a apostar per la investigació i el desenvolupament, per a combatre la despoblació, per a fomentar l'ocupació juvenil i l'autoocupació femenina, entre altres qüestions.

"Estem cansats d'anuncis i que no s'actue", ha afegit Woodward, al mateix temps que ha reclamat que es reactive la Taula de Treball Autònom i que es reunisca almenys dues vegades a l'any per a analitzar com pot afectar la pujada de la cotització posada en marxa pel Govern. A més, segons ha explicat el diputat, la Proposició No de Llei (PNL) de Cs també reclama que es presente l'informe anual sobre la situació del col·lectiu de 2020 i 2021.

En aquest sentit, Woodward ha advocat per "arribar a un acord amb el col·lectiu de les persones treballadores autònomes per a l'aplicació del nou règim de cotització per als autònoms i proporcionar-los una major protecció".

Arxivat a:

Destacats