Catalá s'oposa al trasllat de l'AVE d'Atocha a Chamartín: "Resta a València competitivitat i atractiu"

Guardar

María José Catalá, portaveu del Partit Popular al Ajuntament de València
María José Catalá, portaveu del Partit Popular al Ajuntament de València

La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha criticat durament la decisió del govern de Sánchez de canviar l'estació d'Atocha per la de Chamartín a partir de desembre.

"És una nova discriminació cap als valencians fruit de la falta de planificació i del sectarisme de Sánchez que sempre vol perjudicar els mateixos" ha assenyalat María José Catalá qui ha explicat que aquesta reorganització és fruit de l'error d'haver paralitzat el govern actual la inversió de 423 milions d'euros anunciada en 2018 per a ampliar l'estació de Porta d'Atocha, no estaríem en aquesta situació".

En aquests moments hi ha uns 12 serveis AVE que ixen de València cap a Atocha, si com pretén ara el Govern del PSOE és reduir-lo a 2 serveis diaris, "estem parlant d'una pèrdua de l'oferta del 85%. Una autèntica barbaritat. Amb aquesta discriminació i imposició del Govern de Sánchez, València perd competitivitat i atractiu i això tindrà repercussió no sols en el nostre turisme, sinó també en els negocis, projectes i inversions".

La portaveu del Partit Popular ha advertit que no li serveixen les excuses de provisionalitat perquè "el provisional sempre queda definitiu i sempre paguem els mateixos". A més, aquest canvi no sols ampliarà en uns 15 minuts el temps de viatge a Madrid, sinó que suposarà una despesa addicional en transport públic per a tots els usuaris dels trens que vulguen arribar al centre perquè o bé dedicaran altres 30 minuts a tornar al centre amb transport urbà, o bé caminaran durant quasi hora i mitja per a acostar-se a l'entorn de la Porta del Sol, on es concentra la gran majoria de l'activitat en la capital.", denúncia Catalá.

Per tot això, la portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá ha exigit que es rectifique perquè cada decisió de Sánchez sobre València sempre costa als valencians temps i diners. Lamentem, a més, el silenci còmplice de Compromís i PSPV que sempre donen cobertura a aquestes discriminacions a la nostra ciutat.

Destacats