Català insta a Ribó a demanar perdó: "Que tinga la dignitat de veure que és moment de fer a Barberá alcaldessa honoraria"

Guardar

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá
La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá

La secretària general del PPCV i portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha demanat aquest dimecres a l'esquerra que "demane disculpes" ara que l'Audiència provincial ha sobresegut provisionalment el processament de 13 exedils i assessors 'populars' en l'etapa de Rita Barberá, pel 'cas del pitufeo' i, en concret, ha reclamat a l'alcalde, Joan Ribó, que "tinga la dignitat de veure que és moment de fer-la alcaldessa honoraria" de la ciutat.

Catalá ha assenyalat que reben l'acte de "manera prudent" perquè encara queden recursos per resoldre --hi ha altres 36 processaments més en la causa-- però estan "molt satisfets" perquè "jurídicament tot fa pensar que la resta aniran en el mateix sentit". La dirigent 'popular', en atenció als mitjans, ha indicat que hi ha "tres paraules evidents que resumeixen l'acte: absència notòria d'indicis i eixe és el resum més clar de què ha passat en aquest cas".

Sobre aquest tema, ha assenyalat que la decisió judicial arriba sis anys després d'iniciar-se el cas, un període en el qual "moltes persones han patit molt" i considera que, ara, l'"esquerra valenciana hauria d'eixir a demanar perdó per tots els danys que han causat per una judicialització de la política insensata, que va emprar per a arribar a les institucions de manera injusta".

Al seu judici, hui és "dia d'humilitat" pels qui "han perdut la batalla i de demanar perdó perquè hi ha moltes persones que agrairien eixe gest de dignitat", encara que unes altres, en al·lusió a Barberá i altres edils morts en aquest temps, "no escoltaran el perdó; això és irreparable".

"Les eleccions es guanyen en les urnes i amb propostes, no destrossat vides personals i familiars i en els tribunals; la política no es pot embrutar com s'ha fet en els últims anys amb molt de fang i amb poques propostes", ha manifestat, i ha afegit que això li va servir a l'esquerra "per a arribar a les institucions però, ara que governen, s'hauran adonat que és una forma poc diabòlica i elegant".

També per al PPCV és "dia de reflexió" i de plantejar-se què faran quan estiguen tots els recursos contestats per l'Audiència: "El primer és que a Rita Barberá se li declare alcaldessa honoraria de la ciutat". La portaveu del PP en el consistori ha recordat que enguany es va rebutjar aquesta proposta en estar en marxa el procediment judicial, i ara espera que Ribó "demane disculpes per tantes declaracions en contra del PP, de Rita Barberá i del seu equip i tinga la dignitat que és moment de fer-la alcaldessa honoraria de la ciutat de València".

Catalá ha explicat que ha parlat amb molts dels exedils i assessors que estan ja fora del cas i presenten "indicadors comuns" que han sigut "sis anys molt durs de sofriment", que no els llevarà ningú, però que agrairien que "tots els que els han picat políticament de manera injustificada isqueren a demanar disculpes".

Més quan, segons ha recordat, el PSPV es va personar com a acusació 'popular' en la causa contra Barberá en el Suprem --en ser aforada-- i Compromís a València. "Han perdut aquesta batalla, el que els faria dignes és demanar perdó", ha insistit, i ha detallat que els exedils estan ara "en una fase diferent de la seua vida, agraeixen l'afecte de companys i demanen un reconeixement públic a la figura de Rita Barberá, al seu treball i llegat". Per això, demana a Ribó que accepte "alguna cosa que sens dubte no té motiu per a no realitzar-se, que és nomenar a Rita Barberá alcaldessa honoraria de València".

Destacats