Catalá, García-Margallo, Barcala i Fabra, la representació valenciana en el Comité Executiu de Feijóo

Guardar

La portaveu del grup municipal popular, María José Catalá
La portaveu del grup municipal popular, María José Catalá

El president de la Xunta de Galícia i candidat a liderar el PP, Alberto Núñez Feijóo, ha apostat per la integració en el seu Comité Executiu, on hi haurà representants de totes les autonomies, si bé reforça el poder de Galícia, Andalusia i Madrid, que comptaran amb representants de pes en aquest òrgan del partit.

En el seu discurs davant els més de tres mil compromissaris del PP que assisteixen al XX Congrés Extraordinari del PP que se celebra a Sevilla, Feijóo ha assegurat que el seu propòsit és "comptar amb molta gent" i que continuarà "formant equips" perquè cree en el "treball comú".

En el Comité Executiu que li acompanyarà en aquesta nova etapa figuren càrrecs que van col·laborar estretament en els governs de Mariano Rajoy en llocs de responsabilitat com és el cas dels exministres Ana Pastor i José Manuel García Margallo o l'exdelegada del Govern a Catalunya Llanos de Luna.
 

EL SEU NUCLI DUR DEL PP GALLEGO ENTRA EN L'EXECUTIVA
 

En el cas de Galícia no sols el número sinó els noms triats són rellevants, ja que Feijóo ha apostat, en un escenari en el qual cada gest pot ser interpretable a causa de la successió pendent, per col·locar en la seua Executiva als presidents provincials: Diego Calvo, però també el de Pontevedra Alfonso Rueda (que a més és el seu vicepresident primer de la Xunta), Manuel Baltar (Orense) i Elena Candia (Pontevedra).

El vicepresident segon de la Xunta i responsable d'Economia, Francisco Conde, a més amic personal del president gallec, també estarà en el seu Comité Executiu. Conde, com Calvo, entre altres dirigents, estan en la terna de possibles successors a Galícia, en la qual Alfonso Rueda parteix, pel seu càrrec i trajectòria en partit i Govern, com el millor situat.

En el cas d'Andalusia, el president del PP-A i de la Junta, Juanma Moreno, gana poder en la nova direcció amb el nomenament d'Elías Bendodo, home de la seua màxima confiança, com a coordinador general del PP. A més, aquesta autonomia compta amb quatre vocals en el Comité Executiu, en el qual Moreno forma part com a membre nat.

En concret, aqueixos vocals en la nova Executiva Nacional són la secretària general del PP-A, Loles López; l'alcalde de Còrdova, José María Bellido; l'alcalde d'Almeria i portaveu del PP andalús, Ramón Fernández Pacheco, i alcalde de Carmona (Sevilla), Juan Ávila.
 

AYUSO, ALMEIDA I ALFONSO SERRANO, EN EL COMITÉ EXECUTIU

En el cas de Madrid, Feijóo ha inclòs a Pío García Escudero i a Isabel Díaz Ayuso en el seu Comité Executiu, encara que la presidenta de la Comunitat de Madrid encara no presideix el PP de Madrid --la qual cosa serà abans de l'estiu, quan està previst la convocatòria del congrés regional--.

Per la quota madrilenya figuren també l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida; el portaveu del PP en l'Assemblea de Madrid, Alfonso Serrano; l'exvicealcalde de la capital Manuel Cobo; la diputada autonòmica Lucía Fernández Alonso; i l'exregidor madrileny Enrique Núñez.

També hi ha nombrosos càrrecs del PP de la Comunitat Valenciana, com l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala; l'expresident autonòmic i actual senador, Alberto Fabra; l'exministre Margallo; i la portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá.

En representació d'Extremadura, a part de José Antonio Monago, que és president regional i nou president del Comité de Drets i Garanties, s'asseurà també en el Comité Executiu el secretari general del PP extremeny, Fernando Manzano.

Per part seua, el president del PP de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco estarà acompanyat per l'exalcalde de Lleó i actual senador, Antonio Silván; la presidenta del PP de Segòvia i senadora Paloma Sanz; i l'exconsellera Pilar de l'Olmo.

En el cas de Catalunya, al costat del president del PP regional, Alejandro Fernández, tindran seient en el Comité Executiu el portaveu del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Oscar Ramírez, i l'exdelegada del Govern a Catalunya Llanos de Luna.

Per Canàries, formen part de l'Executiva el president regional, Manuel Domínguez, el president del PP de Gran Canària, Hipòlit Suárez, i el president del PP de Tenerife, Emilio Navarro. Per Balears estan en l'Executiva es troben la presidenta regional, Marga Prohens; i Sandra Fernández, secretària general del PP de Balears.

 

GAMARRA SERÀ LA SECRETÀRIA GENERAL DEL PP


La Rioja compta amb una destacada representació, ja que l'exalcaldessa de Logronyo i a actual portaveu parlamentària, Cuca Gamarra, serà la nova secretària general del partit i, per tant, membre nat del Comité Executiu.

En representació de Múrcia, al costat de Fernando López Miras, figuren l'alcalde d'Alcantarilla, Joaquín Buendía, i l'alcaldessa de San Pedro del Pinatar, Visitació Martínez. Per Aragó tindran seient el president del PP aragonés, Jorge Azcón, i l'alcaldessa de Terol, Emma Buj.

Per part de Castella-la Manxa, el president regional, Paco Núñez, acudirà a aquest òrgan amb Ana Guarinos, sotssecretària general del PP de C-LM; i Israel Pérez, alcalde del Casar d'Escalona. Els asturians comptaran amb Teresa Mallada, presidenta regional, i Pablo González, president del PP de Gijón.

En representació de Cantàbria, estaran la presidenta regional i la seua secretària general, Maria José Sáenz de Buruaga i María José González Revuelta. També formen part del Comité Executiu la senadora Sofía Acedo (Melilla); la secretària general del PP de Ceuta, Yolanda Bel; la presidenta del PP navarrés, Ana Beltrán (Navarra); el president del PP d'Àlaba, Iñaki Oyarzabal (País Basc).

 

 

Destacats