Catalá: "Els PGE aparquen els grans projectes vitals per a impulsar la competitivitat de València"

Guardar

La portaveu del PP en Les Corts, Maria José Catalá
La portaveu del PP en Les Corts, Maria José Catalá

La portaveu del PP de l'Ajuntament de València, Mª José Catalá, ha afirmat aquest dijous que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2022 "aparquen els grans projectes que són vitals per a impulsar la competitivitat de la ciutat i els retarden" sense que l'alcalde, Joan Ribó, ni el president de la Generalitat, Ximo Puig, protesten".

Al seu judici, "València és la gran agreujada i enfront d'això, Ribó i Gómez han d'exigir aquest cap de setmana a (Pedro) Sánchez que complisca, que millore i incremente els PGE per a la ciutat", ha apuntat la portaveu 'popular' en al·lusió al Congrés Federal que el PSOE celebra en Fira València.

"Ribó ha de deixar d'estar amb els braços caiguts perquè és el pitjor que li pot passar a València, que pateix retards i li posen bastons a les rodes en la seua competitivitat i progrés perquè Pedro Sánchez congela els grans projectes. Retardar en el verb que conjuga el president per a la ciutat i no es pot tolerar", ha expressat.

Per a Catalá, "és insostenible que el Túnel Passant no estiga pressupostat en 2022 i que hagen retardat un any més els tres milions d'euros que haurien d'haver previst en els pressupostos de 2022. A més haurien de ser clars i transparents i dir quants diners destinaran al Canal d'Accés en aquest exercici".

Després d'analitzar el projecte de pressupostos presentats, la portaveu municipal ha criticat que no es destine la inversió necessària a l'Albufera, ja que es "posposen les inversions per a reutilització d'aigües residuals en Pinedo i Albufera i no es destina el promés per a la regeneració de les platges de la ciutat".

"Ja hem vist la influència que té Ribó, ja que es dilata en el temps les inversions en la costa valenciana i es deixen les inversions més importants per als pròxims anys, quedant molt lluny les inversions dels 28 milions d'euros del projecte de regeneració de la platja del Saler i Garrofera, que no s'han inclòs en l'esborrany de PGE", ha criticat Catalá.

Respecte a la Rodalia, espera que la inversió prevista "s'execute, perquè els fets demostren que el govern és incapaç d'executar el que pinta en els Pressupostos". "El servei de Rodalia que es presta diàriament és molt deficient i els viatgers es queixen constantment de retards i anul·lacions que fan impossible arribar a temps al seu lloc de destinació. És hora de corregir aquest greu problema", ha exigit.

En Cultura, la portaveu municipal ha lamentat que es repetisquen els mateixos problemes que en medi ambient o Transports, amb un "retard" dels projectes i ha criticat que "no es posa en valor el nostre patrimoni artístic i cultura".

Com a exemple d'aquest retard, ha assenyalat, que el Museu San Pío V només rep 50.000 euros dels 200.000 que hauria d'haver rebut i el Museu Nacional de Ceràmica González Martí haurà d'esperar fins a 2025 per a executar la seua ampliació.

"El Ministeri de Cultura deixa arrere un any més a una de les pinacoteques més importants a nivell nacional i un dels museus especialitzats més importants; en canvi continua destinant 1,1 milions d'euros al MACBA de Barcelona o 2,1 al Museu Nacional d'Art de Catalunya", ha lamentat.

Catalá sosté que Sánchez "ens tracta com una comunitat de segona, destinant un 1,34% menys de la població que representa els valencians i un 0,3% menys que l'any anterior, malgrat rebre una pluja de milions dels Fons Europeus". Així, ha advertit que "170 milions d'euros ens falten i barallarem perquè es destinen abans de concloure la tramitació dels pressupostos".

Destacats