Catalá demana paralitzar la taxa turística i que el Govern escolte a Hosbec per a fer viable l'Imserso

La Síndica, Mª José Catalá, es reuneix amb el director de l'Associació de Creuers, Alfredo Serrano

Guardar

La Síndica del Grup Popular en Les Corts, Mª José Catalá, en una reunió amb el director d'Espanya de l'Associació Internacional de Línies de Creuers, Alfredo Serrano
La Síndica del Grup Popular en Les Corts, Mª José Catalá, en una reunió amb el director d'Espanya de l'Associació Internacional de Línies de Creuers, Alfredo Serrano

La síndica del Grup Popular en Les Corts, Mª José Catalá, ha demanat la paralització de la taxa turística i que el Govern escolte a Hosbec per a fer viable l'Imserso i siga rendible per a turistes i hostalers. Catalá s'ha pronunciat així en Les Corts després de reunir-se amb el director d'Espanya de l'Associació Internacional de Línies de Creuers, Alfredo Serrano.

La síndica popular ha assenyalat que "el sector turístic no està recuperat per a suportar una taxa i per això proposem paralitzar la implantació d'aqueix nou impost. Abans que posar més imposats a qui manté una activitat regular caldria perseguir els allotjaments turístics irregulars. Parlen molt, però fan poc".

María José Catalá ha afirmat que "aqueixa taxa turística i la congelació de preus de l'Imserso poden ser la punta per a moltes empreses del sector turístic molt perjudicades per la crisi".

La portaveu ha assenyalat que "fem costat a Hosbec en la seua petició de fer viable l'Imserso i que siga rendible. Donem suport a la seua iniciativa perquè la ministra afavorisca l'Imserso tant per als turistes com per a les empreses. El govern de Sánchez demostra nul·la sensibilitat amb el turisme i l'Imserso. Si no canvia, Belarra condemna a la ruïna als hostalers. No existeix cap argument per a negar la seua actualització econòmica i no fer-lo suposa condemnar a la ruïna als hostalers després de dos anys de molt de sofriment. La Comunitat Valenciana necessita un sector turístic fort i competitiu que continue generant riquesa, però, sobretot, llocs de treball".

D'altra banda, la síndica popular ha assenyalat que "volem que el Port de València siga un dels primers ports d'Espanya des del punt de vista de la sostenibilitat i de l'energia. Es pot connectar el progrés amb la sostenibilitat. València no pot quedar relegada. No té sentit que Compromís es dedique a posar bastons a la roda a l'ampliació que farà del recinte portuari un Port més sostenible".

Finalment, Catalá també s'ha referit a l'informe esgrimit per Puig per a descentralitzar institucions estatals. "Hauria de dedicar més temps a millorar les inversions de l'Estat en la Comunitat perquè estem a la cua de tota Espanya i canviar el sistema de finançament. Cal passar a l'acció perquè tot són incompliments per part del govern Sánchez. L'Estat incompleix i nosaltres debatem si volem descentralitzar. Li demane a Puig que se centre en l'important, a més de les qüestions identitàries: finançament i inversions de l'Estat".

Destacats