Catalá demana contundència per a defensar la Constitució enfront de "revisionismes radicals"

Guardar

La portaveu del Grup Municipal Popular de l'Ajuntament de València i Síndica en les Corts, María José Catalá
La portaveu del Grup Municipal Popular de l'Ajuntament de València i Síndica en les Corts, María José Catalá

La portaveu del Grup Municipal Popular de l'Ajuntament de València i Síndica en les Corts, María José Catalá, ha demanat contundència "per a defensar la Constitució enfront de "revisionismes radicals". No podem cedir ni un mil·límetre davant els qui volen trencar Espanya, són uns pocs i no tolerarem xantatges ni cessions."

Catalá, al costat dels regidors Juan Giner Corell, Carlos Mundina i Julia Climent, ha participat aquest matí en l'acte institucional de l'Ajuntament de València per a commemorar el Dia de la Constitució, i ha llegit l'article 2: "la Constitució es fonamenta en la indissoluble unitat de la Nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols, i reconeix i garanteix el dret a l'autonomia de les nacionalitats i regions que la integren i la solidaritat entre totes elles."

"Hui quan partits com el PSOE estan deixant-se arrossegar per radicals i separatistes era important ser present en la lectura de la Constitució. Lamentem que el Sr. Ribó no haja estat" ha assenyalat la portaveu qui ha afirmat que "la nostra Constitució és l'exemple que els espanyols podem viure en llibertat, superar les nostres diferències pel bé de tots i aconseguir el consens. Eixe esperit de l'Espanya del 78 és el que ha de regir-nos en el nostre treball diari per a així millorar la vida dels nostres ciutadans".

En aquest sentit, ha afegit que eixe esperit de consens i superació ha de portar-nos a millorar el finançament autonòmic, l'educació dels nostres fills o la sanitat pública que està fent front a la pandèmia de la COVID de manera exemplar."

Així mateix Catalá ha indicat que és la Constitució qui ens dóna les eines per a lluitar contra "imaginaris Països Catalans, promoguts per Compromís, que ni han existit ni existiran o enfront dels radicals d'ERC i Bildu que pretenen que la Constitució contemple alguna cosa que mai consentirem, l'autodeterminació."

Durant l'acte en l'Hemicicle també han participat en la lectura de l'articulat els regidors populars Juan Giner, llegint l'article 33, sobre el dret a la propietat privada i a l'herència; Julia Climent amb el 46, sobre el patrimoni històric, cultural i artístic dels pobles d'Espanya i Carlos Mundina amb el 35, sobre el dret al treball.

Finalment, Catalá ha instat els valencians a celebrar hui la Constitució "perquè la nostra Carta Magna és la solució, no el problema. Continuem tenint el futur al davant gràcies a l'esforç del passat per a aconseguir la unitat, la llibertat i la concòrdia i per tot això continuarem lluitant diàriament."

Destacats