Catalá celebra que Madrid se sume a la 'mascletà' i convida a més alcaldes: "Si algú vol, que ho diga"

Guardar

La guanyadora de les eleccions del 28M a València i futura alcaldessa de la ciutat pel PP, María José Catalá, en el míting de la seua formació oferit en la Plaça de Bous
La guanyadora de les eleccions del 28M a València i futura alcaldessa de la ciutat pel PP, María José Catalá, en el míting de la seua formació oferit en la Plaça de Bous

L'alcaldessa de València, Maria José Catalá, ha obert la primera de les taules redones en l'acte 'Alcaldes pel canvi' organitzat pel Partit Popular a la ciutat de Toledo, acte en el qual ha celebrat dirigint-se a l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, que la capital d'Espanya haja mostrat la seua intenció d'incorporar la tradicional 'mascletà' valenciana a la ciutat.

"Muntarem una 'mascletà' a Madrid, i no descarte que hi haja més per Espanya. Si algú vol, que m'ho diga", ha dit en un fòrum on eren presents diferents alcaldes del PP com José Luis Sanz (Sevilla), Marifrán Carazo (Granada), o Natalia Chueca (Saragossa).

Un acte en el qual també són presents portaveus del PP en ajuntaments on no governa, com Daniel Sirera (Barcelona), que va facilitar l'Alcaldia del socialista Jaume Collboni: "Barcelona ha recuperat el sentit comú", ha dit sobre aquest tema. "Ha fet que Barcelona brille molt millor".

LES CUES AL SOL

Segons ha indicat, quan el PP va arribar a governar a la ciutat de València, va veure com la gent per a empadronar-se feia "cues al sol tres i quatre hores" amb "un paraigua com a solució", alguna cosa que ara s'ha solucionat amb l'arribada dels 'populars' a l'Ajuntament per a "empatitzar" amb els seus veïns "des del més xicotet fins al més gran".

La primera setmana, el PP va aconseguir "un bilingüisme cordial" cridant a la ciutat per les nomenclatures castellana i valenciana, i a més "es va posar un pla de xoc de neteja i per a millorar la seguretat" de la ciutat".

També s'han abaixat els impostos municipals per a 2023 "per valor de 70 milions d'euros" res més arribar a l'Alcaldia, segons les seues dades, mesures amb les quals, ha dit, no es conforma.

"Estem apostant per la gestió, per la neteja, i perquè vegen que tenen una alcaldessa que treballa les 24 hores del dia per a ells", ha dit Catalá, abrigallada per crits de 'Visca València'.

Ha reparat en el naixement del seu fill Francesc, nascut fa un mes, que hui era present en l'acte. "Perquè ha de ser ací i amb el pròxim president d'Espanya", ha dit.

Destacats