Carrasco: "La Comunitat Valenciana està a la cua en desplegament de renovables per la incapacitat de Puig"

Guardar

El portaveu d'Indústria del Grup Popular, Felipe Carrasco
El portaveu d'Indústria del Grup Popular, Felipe Carrasco

El portaveu d'Indústria del Grup Popular, Felipe Carrasco, ha assenyalat que "la Comunitat Valenciana està a la cua en desplegament de renovables per la incapacitat de Puig".

Carrasco ha denunciat que "en l'últim any la Comunitat Valenciana ha connectat al sistema elèctric tan sols el 0,2% de la nova energia solar a escala nacional, segons dades oficials de Redeia. Anem molt retardats, a la cua a escala nacional i amb la paralització de projectes que ara s'intenten desembossar a correcuita per la falta de gestió de Puig i els embolics interns en el Consell".

El portaveu popular ha anunciat que "el Síndic de Greugues ha admés a tràmit la queixa presentada pel PP per la demora de l'administració autonòmica a resoldre les autoritzacions de més 350 projectes d'instal·lació de renovables".

Felipe Carrasco ha indicat que "l'escrit de la Sindicatura assenyala que la inactivitat en la tramitació podria afectar el dret de les persones afectades al fet que les administracions públiques tracten els seus assumptes en un termini raonable, en el marc del dret a una bona administració".

Per a Carrasco, "no és admissible que hi haja desenes de plantes fotovoltaiques embossades per la burocràcia de la Generalitat i els embolics interns entre Conselleries. Tant és així, que el Consell de la Unió Europea ha aprovat modificar la directiva europea de foment d'energies renovables per a posar límit als retards arbitraris fixant el topall d'un any per a tramitar els parcs renovables. Europa li dona una estirada d'orelles a la Generalitat en assenyalar que vol posar fi als procediments complexos, llargs i opacs".

Així mateix, Felipe Carrasco ha recordat que el PPCV també ha presentat una denúncia davant la direcció general d'inspecció de serveis per aquest col·lapse de l'administració autonòmica en els projectes de renovables. "No és possible que continue passant el temps i ningú faça res. Algú ha de donar la cara i assumir responsabilitats davant aquesta paralització de projectes".

Per a Carrasco, "la incapacitat de gestionar d'aquest Consell és un clam. Tant un informe tècnic de la UPV com el Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials han advertit de la lentitud del Consell en la tramitació de plantes fotovoltaiques acusant-lo d''anar a pas de tortuga', deixant-nos a la cua de les comunitats autònomes en l'impuls de les renovables".

Finalment, el portaveu popular ha assenyalat que "si el Consell de Puig ha estat dos anys per a tirar avant 64 expedients que han d'aprovar-se abans del 25 de gener, no volem pensar què passarà amb la resta de projectes col·lapsats, fins a 400, que han d'estar llestos tres mesos després, abans del 25 d'abril, i que poden provocar enfrontar-se a una demanda de 1.000 milions per frenar projectes energètics".

Arxivat a:

Destacats